Spanje wint EK 2024 na sensationele tweede helft tegen Engeland

zondag, 14 juli 2024 om 22:53
copyright proshots 25760433
De winnaar van het EK voetbal 2024 is na vier weken voetbal in Duitsland bekend. Niet geheel verrassend heeft Spanje beslag gelegd op de titel. In een finale met twee gezichten was het met 2-1 te sterk voor Engeland.
In Berlijn kwamen beide landen in de eerste helft zeer slecht voor de dag. Zowel Spanje als Engeland durfden en wilden niet voetballen en grossierden in de meest simpele fouten. Logischerwijze werd er in het eerste bedrijf dan ook niet gescoord.
Het duel had een snel doelpunt na de hervatting nodig en die kwam er ook. Lamine Yamal brak door aan de rechterkant, bediende de opkomende Nico Williams die zeer beheerst de bal achter doelman Jordan Pickford schoot. Twee minuten na de openingstreffer had Dani Olmo de 2-0 op de schoen, maar werd die goal de Engelsen bespaard.
De tweede helft maakte de dramatische eerste helft meer dan goed. Engeland knokte zich terug in de wedstrijd en invaller Cole Palmer schoot een kwartier voor tijd van buiten de zestien de gelijkmaker binnen. Daar waar de Engelsen in de halve finale Nederland in de slotfase de genadeklap uitdeelden, kregen ze hem dit keer zelf te verwerken. Mikel Oyarzabal schoot een voorzet vanaf links binnen en bezorgde Spanje daarmee de titel.