EK 2024 Dag 7 | Engeland weet niet te winnen, Servië pakt laatste strohalm

donderdag, 20 juni 2024 om 21:52
kane
Een aansprekend programma op dag 7 van het EK 2024, want de kraker tussen Spanje en Italië wordt voorafgegaan door het tweede optreden van (mede-)favoriet Engeland. Servië en Slovenië openen de speeldag met Dusan Tadic weer op het wedstrijdformulier. De oud-Ajacied is weer in genade aangenomen door de Servische bondscoach, Dragan Stojkovic, nadat hij zich na afloop van de wedstrijd tegen Engeland kritisch over zijn invallersrol had uitgelaten.
Dé kraker van de donderdag is Spanje-Italië. 'Overschat jezelf niet', waarschuwde de Italiaanse bondscoach Luciano Spaletti woensdag. Spanje won zijn eerste duel dit weekend afgetekend van de (nog altijd) kwakkelende Kroaten.

Trekt Servië zich misschien terug?

Slovenië-Servië

In de eerste helft toonde Slovenië zich de meer aanvallende ploeg, zonder dat het daarbij tot extreme kansen kwam. Geleidelijk vonden ook de Serven hun weg naar voren; zo kwam Dusan Vlahovic tot een aardige kopkans. Beide ploegen hadden echter moeite om tot een sterke eindpass te komen. In de 37e minuut volgde dan toch een reuzenkans, maar Elsnik raakte de paal. Het was het startsein voor een enerverende slotfase van de eerste helft, waarbij ook Servië zich nadrukkelijk roerde. Jan Oblak kon voorkomen dat het nog voor rust 0-1 werd.
In de tweede helft bleven beide landen proberen om dan toch eens die eerste goal op het bord te krijgen. Regelmatig werd het middenveld daarbij zo goed als overgeslagen. Na een kleine 70 minuten werkte verdediger Karnicnik een voorzet vanaf de zijkant binnen en was het dan eindelijk raak. In de tegenstoot schoot de Servische spits Mitrovic voel op de lat. Servië probeerde na de tegengoal verwoed om nog op gelijke hoogte te komen, en in de slotfase regende het in eerste instantie vooral gele kaarten vanwege spelbederf. Diep in de tweede helft gebeurde het onwaarschijnlijke alsnog: uit een corner kopte Jovic de gelijkmaker binnen.