Scheidsrechter Makkelie onder vuur na optreden op EK 2024: 'Wat hij vanavond deed...'

donderdag, 20 juni 2024 om 12:30
copyright proshots 25533755
Danny Makkelie floot woensdagavond zijn eerste wedstrijd op het EK 2024. De Nederlander had de leiding over de wedstrijd tussen Duitsland en Hongarije. Het gastland was met 2-0 te sterk en heeft zich dankzij die overwinning geplaatst voor de achtste finales. Na afloop van het duel was de Hongaarse bondscoach Marco Rossi woest op Makkelie en de VAR.
Halverwege de eerste helft kwam Duitsland op een 1-0 voorsprong door een doelpunt van Jamal Musiala. Voorafgaand aan de treffer had aanvoerder Ilkay Gündogan in de zestienmeter een duw uitgedeeld aan de Hongaarse verdediger Willi Orban. Makkelie vond dat er niks aan de hand was, liet doorspelen en keurde het doelpunt goed. Ook de VAR was van mening dat er weinig gebeurde.
Rossi dacht er echter het zijne van. 'De scheidsrechter keurde een doelpunt goed na een duw op Orban. In de tweede helft bij een vergelijkbare duw tegen Andrich floot hij wel voor een overtreding. Ik heb in mijn carrière als speler en als coach nooit geklaagd of naar excuses gezocht, maar wat de scheidsrechter vanavond deed... hij mat met twee maten', is het duidelijke oordeel van Rossi.
De bondscoach vond dat de VAR in had moeten grijpen, maar zag toch afgrijzen dat er niets werd gedaan. 'Ik denk dat Duitsland toch wel gewonnen had, maar de scheidsrechter was de slechtste op het veld', gaat Rossi nog verder door. Oordeel middels onderstaande beelden zelf of de 1-0 een geldig doelpunt is of dat het afgekeurd had moeten worden.