Van Gerwen pakt opnieuw geen prijs na verliespartij op de US Darts Masters

Sportnieuws
zondag, 02 juni 2024 om 13:15
van gerwen
Het is nog altijd niet het jaar van Michael van Gerwen. De darter verloor zaterdagnacht in de kwartfinales van de US Darts Masters en heeft zodoende opnieuw geen prijs gepakt. Rob Cross won het toernooi uiteindelijk door Gerwyn Price in de finale te verslaan.
Van Gerwen begon zijn wedstrijd tegen Cross uitstekend. Hij gooide twee keer 180 in de eerste leg. Dat niveau kon hij alleen niet vasthouden met een gemiddelde van 92,07. De partij eindigde in 6-4 en Cross onttroonde daarmee de winnaar van vorig jaar.
Er deden overigens slechts zestien darters mee aan het toernooi, dus de overige Nederlandse inbreng kwam van Jules van Dongen. Hij verloor in de eerste ronde met 6-3 van Price, die de finale verloor van Cross (8-7).