Ten Hag wint met United na heldenrol Onana: 'We vinden onze vorm terug'

woensdag, 25 oktober 2023 om 11:18
onana
Erik ten Hag beschouwt de overwinning van Manchester United op FC Kopenhagen (1-0) in de Champions League als teken van de positieve ontwikkeling van zijn team. De Nederlandse trainer was met name blij met de prestatie van doelman André Onana, die eindelijk weer eens wist te schitteren.
Op Old Trafford nam Manchester United de leiding dankzij Harry Maguire die, net als Onana, recentelijk veel kritiek te verduren kreeg. In het laatste gedeelte van de wedstrijd speelde Onana een heldenrol door een cruciale strafschop te stoppen. Dankzij de keeper uit Kameroen wist United de drie punten te behalen.
'Het was een fantastische avond voor ons. Het is natuurlijk heel slecht om in de laatste seconden nog een penalty weg te geven, maar gelukkig was André super belangrijk met zijn geweldige redding,' merkte Ten Hag op.
'We hebben langzaam maar zeker onze vorm hervonden. Harry speelde eveneens een uitstekende wedstrijd. André verrichtte kort na de rust al een knappe redding, deze was ook van groot belang.'

'Dit geeft ons vertrouwen'

Ten Hag erkende dat de afgelopen weken niet op het gewenste niveau werd gepresteerd door United. 'Maar deze keer zijn we rustig gebleven na een teleurstellende eerste helft. Na de rust hebben we ons herpakt en meer kansen gecreëerd dan Kopenhagen. Deze overwinning geeft ons veel vertrouwen.'
Dankzij deze nipte zege behoudt Manchester United zicht op de volgende ronde in de Champions League. 'The Red Devils' staan momenteel op de derde plaats in poule A, slechts één punt achter Galatasaray. Bayern München lijkt echter buiten bereik.
Manchester United, dat ook de laatste twee competitiewedstrijden heeft gewonnen, zal het Premier League-seizoen voortzetten met de derby tegen stadsgenoot Manchester City zondag.