Succescoach Tottenham Hotspur stoot Hiddink van de troon met indrukwekkend record

dinsdag, 24 oktober 2023 om 12:10
postecoglou
Manager Ange Postecoglou heeft zijn tevredenheid uitgesproken over de sterke seizoensstart van Tottenham Hotspur na hun 2-0 overwinning op Fulham maandagavond. Ondanks het feit dat hij een Premier League-record van Guus Hiddink heeft verbroken, blijft de Australiër bescheiden in zijn reactie.
Tottenham is nog ongeslagen en staat na negen wedstrijden op 23 punten, een prestatie die nog nooit eerder is vertoond door een nieuwe trainer in de Premier League na negen speelronden. Het vorige record stond op naam van Hiddink, die in het seizoen 2008/2009 22 punten behaalde met Chelsea.
Postecoglou deelde zijn gevoel na de wedstrijd tegen Fulham. 'We hebben een fantastische seizoenstart, dit komt door de resultaten en ons spel', zei hij. Tottenham kwam op voorsprong door een doelpunt van Son Heung-min, terwijl James Maddison in de tweede helft de overwinning veiligstelde.
Hoewel Tottenham zegevierde was Postecoglou allesbehalve tevreden over de tweede helft van zijn ploeg. 'Vanavond moesten we hard werken, want Fulham stond goed in de organisatie. Ik ben behoorlijk teleurgesteld over ons spel in de tweede helft. Dat was onze slechtste helft wat betreft balbezit sinds mijn aantreden. We moeten onze discipline behouden.'

Postecoglou: 'Kunnen nog veel beter worden'

Tottenham heeft dit seizoen alleen punten verspeeld tegen Brentford en Arsenal, waarbij beide wedstrijden in een 2-2 gelijkspel eindigden. De club uit Londen wist eerder dit seizoen al te winnen van onder andere Manchester United en Liverpool.
Ondanks deze indrukwekkende reeks ziet Postecoglou nog steeds ruimte voor verbetering. 'De spelers hebben de potentie om beter te presteren, en ze streven hier ook naar. Hoewel we een geweldig team hebben willen we constant vooruit blijven gaan. We moeten blijven streven naar betere prestaties, wat zeker mogelijk is.'
Na de overwinning op Fulham heeft Tottenham de koppositie in de Premier League heroverd, met een voorsprong van twee punten op achtervolgers Manchester City en Arsenal. Tottenham gaat vrijdag op bezoek bij Crystal Palace, dat momenteel op de elfde plaats staat.