Ten Hag steekt hand niet in eigen boezem na nederlaag: 'Het viel niet onze kant op'

zondag, 17 september 2023 om 12:59
ten hag
Erik ten Hag zag Manchester United gistermiddag met 1-3 verliezen van Brighton & Hove Albion. De Nederlandse manager vond zijn ploeg goed spelen en baalt logischerwijs van het resultaat. Hij is ervan overtuigd dat de ommekeer binnen afzienbare termijn bewerkstelligd wordt, zo beweert hij na afloop van de wedstrijd.
'Natuurlijk zijn we heel teleurgesteld met het resultaat', zo begint Ten Hag. 'In de eerste helft speelden we echter vrij goed, we creëerden veel kansen. Toen hadden we twee momenten waarop het niet onze kant op viel. Eerst de tegengoal en daarna de afgekeurde gelijkmaker vlak voor rust. Het plan werkte, als we ons houden aan de regels, dan moeten wij met de rust 2-1 voor staan.'
Dat scenario kwam echter niet uit, hoewel Ten Hag liet zijn elftal wel iets anders starten. 'De eerste twintig minuten ging het goed, hun eerste kans ging er echter in. Dan moeten wij het plan blijven volgen want het ging goed. Hun tweede goal was hun tweede kans van de wedstrijd. Dat is moeilijk om mee te dealen. We moeten vechten, erin geloven en dan komt het vanzelf goed.'
Rasmus Hojlund maakte zijn eerste doelpunt voor de club, maar deze werd afgekeurd. Ten Hag vond zijn aankoop van 70 miljoen euro goed spelen. 'Hij deed waar we hem voor hebben gehaald. Hij bracht energie, had impact en was voortdurend dreigend. Het was gewoon erg ongelukkig dat we geen resultaat hebben behaald.'
Aankomende woensdag wacht een lastige uitwedstrijd tegen Bayern München in de Champions League. De interviewer zegt dat het niet ideaal is maar dat een game tegen een tegenstander van dit formaat en op dit niveau de spelers misschien op kan stuwen. Ten Hag weigert echter zijn tactische plan alvast prijs te geven. 'We moeten deze wedstrijd eerst analyseren, kijken waar we ons kunnen verbeteren, daarna gaan we pas naar de volgende tegenstander kijken.'