Spaanse media lovend over PSV-uitblinker: 'Danste langs de verdediging'

donderdag, 30 november 2023 om 11:22
vertessen
Yorbe Vertessen heeft een uitstekende indruk achtergelaten op de Spaanse media. De 22-jarige Belg verving tegen Sevilla vlak voor rust Hirving Lozano, die wegens een blessure moest afhaken. Vertessen draaide haast eigenhandig de 2-0 achterstand om in een 2-3 voorsprong, door een rode kaart van Lucas Ocampos uit te lokken en bij twee doelpunten betrokken te zijn.
In minuut 44, bij een 1-0 achterstand, werd Lozano wegens een hamstringblessure naar de kant gehaald door Peter Bosz. Omdat Noa Lang op het laatste moment afhaakte had de oefenmeester weinig andere keus dan Vertessen in te brengen. Nadat Sevilla bliksemsnel de 2-0 maakte na rust leek alle hoop verloren, tot Ocampos zijn tweede gele kaart kreeg.
Hij haalde Vertessen neer en kon vroegtijdig de kleedkamer opzoeken. Sevilla moest door met 10 man en zag Ismaël Saibari direct de 2-1 maken. Tien minuten voor tijd ging een voorzet aan iedereen behalve Vertessen voorbij, die zijn kopbal door Nemanja Gudelj in het doel gewerkt zag worden. In de 92ste minuut sprintte de pijlsnelle aanvaller langs zijn directe tegenstander en gaf een panklare voorzet op het hoofd van mede-invaller Ricardo Pepi: 2-3.
Het Spaanse Sport licht zijn rol uit. 'Een galavoorstelling van Vertessen leidde PSV naar de achtste finales van de Champions League. Met tien man kon Sevilla PSV niet in bedwang houden, vooral Vertessen die langs de hele ploeg danste en de Nederlanders aan de overwinning hielp. Sevilla kon het bloeden na de rode kaart niet stoppen, PSV rook bloed en toen leek dat het niet erger kon worden gebeurde dat wel via Pepi.'
Door de overwinning plaatst PSV zich voor de achtste finales, terwijl Sevilla met RC Lens moet vechten om de Europa League. 'Sevilla wordt op meest wrede manier uitgeschakeld', kopt Marca. 'De nederlaag doet meer pijn dan wat dan ook. Sevilla was met elf tegen elf beter.'