Bosz kan ommekeer nauwelijks geloven: 'Bizar! We zaten totaal niet in de wedstrijd'

woensdag, 29 november 2023 om 23:17
peter bosz
PSV won met 2-3 van Sevilla, terwijl het lang tegen een 2-0 achterstand aankeek. Door de zege op de Spanjaarden hebben de Eindhovenaren een uitstekende uitgangspositie om zich te plaatsen voor de achtste finales van de Champions League. Peter Bosz is uiteraard in zijn nopjes met het resultaat, zo vertelt hij na afloop voor de camera van RTL 7.
De koploper in de Eredivisie leek af te stevenen op een nederlaag, nadat het op achterstand kwam door doelpunten van Sergio Ramos en Youssef En-Nesyri. Na een rode kaart van Lucas Ocampos draaide de wedstrijd volledig om, maar het spel kon de hoofdtrainer van PSV absoluut niet bekoren. 'Het was geen goede wedstrijd van onze kant. We zaten zelfs totaal niet in de wedstrijd. Na rust zijn we aanvallend gaan wisselen. Of je nu met 2-0 verliest of met 4-0. Ik denk wel dat de rode kaart het breekpunt was', zegt Bosz.
Bosz heeft echter geen verklaring waarom de ploeg die de eigen competitie aan gort speelt zo weinig in te brengen had in de Champions League-wedstrijd. 'Ik weet niet waarom het zo moeizaam ging. Zo ken ik mijn ploeg helemaal niet. Én we kwamen niet aan het voetballen, én we waren heel slap in de duels. Dan speel je een hele moeilijke wedstrijd. Na de snelle tegengoal na rust dacht ik: we moeten snel wat doen en kijken of we de wedstrijd nog kunnen keren.'
Na de rode kaart voor Ocampos wist PSV in een kwartier twee keer te scoren middels een fantastische volley van Ismaël Saibari en een eigen doelpunt van Nemanja Gudelj. Met een gelijke stand en nog tien minuten op de klok wisselde Bosz tweemaal, direct na de 2-2. Daar had hij direct spijt van. 'Als ik heel eerlijk ben had ik wel spijt dat ik die laatste wissel doorvoerde in het begin, omdat we niet meer aan het voetballen kwamen', zo onthult de oefenmeester. 'Dat is ook wel logisch als je twee voetballers eruit haalt met Schouten en Boscagli. Maar goed, we wilden absoluut winnen. Dit is toch een gigantische kans. 2-2 vonden we niet genoeg.'
De bevrijdende 3-2 kwam in minuut 92 van het hoofd van Ricardo Pepi, die erin kwam voor Jerdy Schouten. Door de zege heeft PSV een uitstekende uitgangspositie voor de volgende ronde. Als Arsenal later vanavond wint van RC Lens plaatsen de Eindhovenaren zich zelfs voor het eerst sinds 2015/2016 voor de achtste finale van het miljardenbal. Bosz heeft er amper woorden voor over. 'Bi-zar, bi-zar! Als je in blessuretijd die derde binnenkopt... De wedstrijd volledig op zijn kop.'