EK 2024 dag 5 | Oud-Ajacied Conceição scoort winnende treffer in de slotfase voor Portugal

dinsdag, 18 juni 2024 om 22:55
copyright proshots 25527951
Op de vijfde dag van het EK 2024 vindt er voor de verandering géén drie uur-wedstrijd plaats. Even wennen dus voor de meest verstokte voetbalfans, die drie uur later wel met het bord op schoot kunnen gaan zitten voor Turkije-Georgië. De ogen van de meeste kijkers zullen echter gericht zijn op het aansluitende duel: titelfavoriet Portugal, mét Cristiano Ronaldo, komt dan in actie tegen Tsjechië.
Turkije heeft zijn eerste wedstrijd op het EK gewonnen. De Turken waren in een waar spektakelstuk te sterk voor debutant Georgië. Müldür bracht de ploeg onder andere met Orkun Kökcü al na 25 minuten op voorsprong. Oud-Ajacied Georges Mikautadze scoorde al snel tegen, maar het mocht niet zo zijn voor de debutant. Het jonge talent van Real Madrid, Arda Güler, maakte op schitterende wijze de 2-1 voor de Turken. Vervolgens werd het erg spannend in de slotfase en kwam Georgië nog heel dichtbij de gelijkmaker. Het doelpunt viel echter aan de andere kant toen de keeper van Georgië mee was en het doel leeg was voor Aktürkoglu.
Portugal heeft dinsdag de laatste wedstrijd van de eerste speelronde winnend afgesloten. De Portugezen, met Pepe en Ronaldo in de basis, waren de hele wedstrijd beter dan Tsjechië, maar kwamen een kwartier na rust wel op achterstand. Uit het niets was het Provod die op de rand van het zestienmetergebied raak schoot. Portugal trok snel de stand gelijk door een eigen doelpunt van Hranác. Vlak voor tijd werd nog een treffer afgekeurd, maar even later was het opnieuw raak. Oud-Ajacied Conceição maakte het winnende doelpunt, waardoor Portugal zijn toernooi met drie punten begint.
WedstrijdUitslag (tussenstand)Statistieken
Turkije-Georgië3-125' Müldür 1-0 32' Mikautadze 1-1 65' Güler 2-1 90+7' Aktürkoglu 3-1
Portugal-Tsjechië2-162' Provod 0-1 69' ed. Hranác 1-1 90+1' Conceição 2-1