James Wade valt na zeventien jaar buiten de top-16 van de wereldranglijst darts

dinsdag, 17 oktober 2023 om 14:05
copyright proshots 17482591
James Wade staat voor het eerst in zeventien jaar niet meer in de top-16 van de wereldranglijst. De German-Darts Championship heeft er voor gezorgd dat de lijst behoorlijk is opgeschud. Danny Noppert steeg ondanks een minder toernooi een plekje en neemt de achtste plaats over van Rob Cross.
Wade verloor op de German-Darts Championship in de derde ronde kansloos van Luke Humphries (6-0) en verloor op deze manier na zeventien jaar zijn plek in de top-16 van de PDC Order of Merit. De verwachting is dat 'The Machine' nog verder zal afzakken. Hij moet halve finaleplaatsen verdedigen op zowel de Grand Slam of Darts als op het WK Darts.
Ricardo Pietreczko wist het toernooi in Duitsland verrassend op zijn naam te schrijven. In de halve finale was hij nog te sterk voor Michael van Gerwen en in de finale versloeg de Duitser Peter Wright (8-4). Voor Danny Noppert eindigde het toernooi teleurstellend. Hij verloor al in de tweede ronde van de Nederlander die onder de Amerikaanse vlag speelt, Jules van Dongen. Desondanks keert 'The Freeze' terug in de top-8 van de wereldranglijst ten koste van Rob Cross.

Van Duijvenbode keert terug in de top-10

Ook Dirk van Duijvenbode staat weer in de top-10. Ondanks dat de Nederlander in Dutsland in de tweede ronde tegen George Killington (6-0) verloor, passeert 'Aubergenius' Joe Cullen op de ranglijst. Vincent van der Voort stijgt twee plekken en staat nu 37e. 'The Dutch Destroyer' speelde in Hildesheim na lange tijd weer een Euro Tour-toernooi. Hier verloor hij kansloos in de eerste ronde tegen Daryl Gurney (6-2).
Rob Cross verloor twee plekken en staat nu negende. Ook Jose de Sousa (-3) en Mensur Suljovic (-8) verloren een hoop plekken op de PDC Order of Merit. Michael Smith is nog altijd de lijstaanvoerder maar moet met het WK op komst achteruit kijken. Onder andere Van Gerwen en Wright gaan proberen hem van deze troon af te stoten.