Pietreczko zorgt voor gigantische verassing, Duitser verslaat na Van Gerwen ook Wright

Sportnieuws
maandag, 16 oktober 2023 om 10:37
pietreczko
Ricardo Pietreczko heeft op zondagavond een grote prestatie neergezet door de German Darts Championship te winnen. Hij, bijgenaamd 'Pikachu', is pas de tweede Duitse darter ooit die een Euro Tour-toernooi op zijn naam schrijft, na Max Hopp in 2018.
In 2022 lukte Pietreczko het zijn PDC Tour Card te bemachtigen tijdens de Q-School, maar in zijn eerste jaar op de Pro Tour speelde hij geen prominente rol. Dit jaar heeft de Duitser zich bijzonder goed weten te ontwikkelen. Eerder was Pietreczko al dichtbij kwalificatie voor de World Matchplay en de World Grand Prix, maar hij greep steeds nipt naast een plek.
In Hildesheim viel alles op zijn plaats en wist hij zijn goede prestaties van de afgelopen maanden om te zetten in een prijs. Pietreczko begon het toernooi met een 6-4 overwinning op Mickey Mansell en imponeerde vervolgens met een 6-2 overwinning op zijn landgenoot Martin Schindler, waarbij hij een gemiddelde van 107 noteerde. Daarna versloeg hij ook George Killington (6-2) en Stephen Bunting (6-4) om een plek in de halve finales te bereiken.

Duel met Van Gerwen

In de halve finale stond hij tegenover titelverdediger Michael van Gerwen. Pietreczko profiteerde van de wisselvallige vorm van de Nederlander en maakte het in de beslissende leg genadeloos af met een 10-darter. Hiermee bereikte hij zijn eerste rankingfinale.
Aan de andere kant van het toernooischema wist Peter Wright zich een weg naar de finale te banen door overwinningen op Chris Dobey, Nico Kurz, Damon Heta en Luke Humphries.
Tijdens de finale wist Pietreczko het duel al snel naar zich toe te trekken. Met een 13-darter en een finish van 102 pakte de Duitse darter direct een voorsprong van 4-0. Hij wist zijn voorsprong daarn uit te bouwen tot 6-2. Wright wierp vervolgens een 126-finish voordat Pietreczko met een 108 finish de score op 7-3 bracht. Wright won nog één leg voordat Pietreczko met een 104 finish de titel opeiste.
Met deze overwinning heeft Pietreczko zich direct weten te kwalificeren voor meerdere televisietoernooien. Hij was al verzekerd van deelname aan het EK Darts en het WK Darts, maar hij heeft nu ook een plek bemachtigd op de Grand Slam of Darts. Bovendien is de kans groot dat hij in 2024 alsnog mag deelnemen aan de World Matchplay en de World Grand Prix.

PIETRECZKO IS THE CHAMPION! πŸ† Germany has a new darting hero! πŸ‘ Ricardo Pietreczko produces the performance of his life to win the German Darts Championship on home soil! πŸ‡©πŸ‡ͺ Pietreczko pins all eight of his attempts at double to defeat Peter Wright 8-4 in the decider! 🀯