Gravenberch maakt grote indruk bij Liverpool: Nederlander krijgt staande ovatie

vrijdag, 06 oktober 2023 om 13:53
gravenberch
Ryan Gravenberch is ontzettend blij met zijn eerste doelpunt voor Liverpool in de Europa League-wedstrijd tegen het Belgische Union Saint-Gilloise op donderdagavond. Hoewel het zeker niet zijn mooiste doelpunt ooit was, betekende het erg veel voor de Nederlandse middenvelder.
'Deze ervaring is werkelijk fantastisch en voelt geweldig,' antwoordde een enthousiaste Gravenberch na de 2-0 overwinning van Liverpool op Anfield. 'Ik denk dat dit het gemakkelijkste doelpunt in mijn carrière tot nu toe is geweest. Maar dat doet er niet toe; een doelpunt is een doelpunt.'
Het hoogtepunt van Gravenberch vond plaats in de 44e minuut, toen hij van dichtbij scoorde nadat keeper Anthony Moris het schot van Trent Alexander-Arnold niet goed kon verwerken. Dit was de eerste keer dat de middenvelder zelf de gevierde man was bij Liverpool.
Gravenberch, die eerder bij Bayern München speelde, verliet in de tweede helft het veld onder luid applaus van het publiek. Hij is de fans zeer dankbaar: 'Dit betekent ontzettend veel voor mij, en de fans geven me een geweldig gevoel. Ik wil graag iets terugdoen voor hen.'
In zijn eerste weken bij Liverpool heeft Gravenberch voornamelijk invalbeurten gehad, maar tegen het Belgische Union kreeg hij de kans om in de basis te starten. Hij merkte op: 'Het is prettig om weer minuten te maken. Als een speler de kans krijgt om te spelen, groeit zijn zelfvertrouwen alleen maar.'

Klopp blijft kritisch

Manager Jürgen Klopp was, naast het publiek, eveneens enthousiast over Gravenberch. Hij benadrukte het immense talent van de jonge middenvelder en zijn plezier bij Liverpool. Klopp voegde echter een kritische noot toe: 'Hoewel we hoopten dat hij negentig minuten zou spelen, zagen we dat hij iets vermoeid raakte en wilden we geen onnodige risico's nemen. Daarom brachten we Dominik Szoboszlai in.'
Met Gravenberch op de bank, besliste Liverpool de wedstrijd in blessuretijd met een doelpunt van Diogo Jota. Na twee wedstrijden in de Europa League staat Liverpool nog zonder puntverlies bovenaan in de poule met Toulouse, Union en LASK.