Frenkie de Jong valt geblesseerd uit, middenvelder langere tijd uit de roulatie

Sportnieuws
zondag, 24 september 2023 om 16:28
copyright proshots 22470787
FC Barcelona boekte zaterdagavond een zwaarbevochten overwinning op Celta de Vigo. Na 80 minuten spelen keek de regerend landskampioen tegen een 0-2 achterstand aan. Maar in de laatste tien minuten werd alles op alles gezet en scoorden de Catalanen maar liefst drie keer. Grote domper tijdens deze wedstrijd was het uitvallen van Frenkie de Jong.
De Jong moest zich na 36 minuten spelen laten vervangen. Barcelona kan nog niet vertellen hoe lang De Jong is uitgeschakeld. Bondscoach Ronald Koeman van het Nederlands elftal zal met enige spanning een volgende medische update afwachten. Hij kan zijn belangrijke middenvelder goed gebruiken in de interlands van volgende maand met Frankrijk en Griekenland in de EK-kwalificatie. Verschillende Spaanse media melden dat De Jong pas in november zijn rentree kan maken.

Verrassende koploper in Spanje

Daley Blind zal vooralsnog weinig spijt hebben van zijn oversatp naar Girona. Na zes duels te hebben gespeeld staat de oud-Ajacied met zijn ploeg bovenaan in La Liga. Zaterdagmiddag werd in een spectaculair duel gewonnen van Real Mallorca. Girona won het doelpuntenfestijn met 5-3. Blind verzorgde de assist bij de 1-1 van David Lopez Silva.