Frenkie de Jong maakt terugkeer als aanvoerder, maar komt niet verder dan gelijkspel tegen Barcelona-beul

zaterdag, 25 november 2023 om 16:45
frenkie
Frenkie de Jong heeft zijn rentree gemaakt bij FC Barcelona. De Catalanen wisten echter niet te winnen op bezoek bij Rayo Vallecano. In Madrid eindigde het duel in 1-1. Het is het vijfde puntverlies voor FC Barcelona in veertien wedstrijden in La Liga. Door dit resultaat kunnen Girona en Real Madrid verder weglopen bij de Catalanen.
Bij zijn terugkeer maakte De Jong meteen de volle negentig minuten vol als aanvoerder. De Nederlander stond twee maanden aan de kant wegens een enkelblessure. Op voorhand leek het al een lastige wedstrijd te worden voor de Catalanen. Barcelona verloor drie van de laatste vier duels tegen Vallecano en zag dat de ploeg eerder deze maand al met 0-0 gelijk had gespeeld tegen Real Madrid.
Unai López scoorde op prachtige wijze de 1-0 namens de ploeg uit Madrid. Hij kreeg de bal ver buiten de zestien voor zijn voeten en schoot met de buitenkant van zijn voet Rayo Vallecano schitterend op voorsprong. Na rust hield de thuisploeg lang stand. Met nog tien minuten te gaan maakte Florian Lejeune een eigen doelpunt. De verdediger wilde een voorzet van Alejandro Balde verwerken, maar tikte de bal per ongeluk achter zijn eigen doelman.