City blijft met uitblinkende Aké op gelijkspel steken in topper tegen Liverpool

zaterdag, 25 november 2023 om 15:50
copyright proshots 23272911
De wedstrijd tussen Manchester City en Liverpool werd op voorhand gezien als de absolute kraker van het weekend. In een eenzijdige wedstrijd hielden beide ploegen elkaar in evenwicht (1-1). Nathan Aké gaf de assist op de historische treffer van Erling Haaland. Door dit gelijkspel kan Arsenal de koppositie in de Premier League grijpen. 'The Gunners' nemen het zaterdagavond op tegen Brentford en zijn bij een overwinning de nieuwe koplopers.
Bij beide ploegen was er plek voor een Nederlander in de basis. Bij City was dat dus Aké, en bij Liverpool was Virgil van Dijk weer de aanvoerder. Ryan Gravenberch en Cody Gakpo begonnen bij 'The Reds' op de bank. In de openingsfase was de thuisclub dominant. City had veel balbezit, wat leidde tot de openingstreffer. Aké liet zien dat hij meer kan dan alleen verdedigen en gaf de assist op Haaland, die daarmee zijn vijftigste Premier League-goal maakte. Hiervoor had hij maar 48 wedstrijden nodig. Liverpool kwam er in de eerste helft totaal niet aan te pas en moest alle zeilen bijzetten om nog een resultaat te behalen.

Liverpool maakt in eenzijdig duel gelijk

In de tweede helft werd Liverpool sterker. De eerste kans was echter voor Manchester City. In de counter schoot Julian Alvarez na een goede actie van Jeremy Doku wild over. Liverpool moest iets forceren, wat betekende dat Jurgen Klopp Gravenberch liet invallen voor Curtis Jones. Het spelbeeld veranderde echter niet, en City bleef de gevaarlijkste kansen krijgen. Rodri dacht heel even de 2-0 op het scorebord te noteren, maar de treffer werd afgekeurd omdat Manuel Akanji keeper Alisson Becker hinderde. Ook Gakpo maakte zijn opwachting in de topper. Vlak na zijn invalbeurt viel de gelijkmaker. Trent Alexander-Arnold schoot met een fraai schot de gelijkmaker binnen. De club uit Manchester was ook in de slotfase de betere ploeg, maar kon de overwinning niet over de streep trekken.