EK 2024 | Duitsland wint in extremis poule A na late gelijkmaker

zondag, 23 juni 2024 om 22:55
copyright proshots 25579699
De eerste groep op het EK is aangekomen bij de laatste poulewedstrijden. Gastland Duitsland is al verzekerd van de knock-outfase, maar moet nog een resultaat boeken voor groepswinst. Schotland en Hongarije spelen op hetzelfde tijdstip een cruciaal duel om te bepalen wie derde wordt in poule A.
Duitsland heeft op het laatste moment de koppositie in poule A veiliggesteld. De ploeg van Julian Nagelsmann keek lange tijd tegen een achterstand aan, maar Niclas Füllkrug kopte in blessuretijd de 1-1 binnen. Dan Ndoye scoorde namens Zwitserland het openingsdoelpunt in de 28e minuut. Duitsland heeft met zeven punten de poule gewonnen, terwijl Zwitserland met vijf punten als tweede eindigt.
Hongarije heeft zijn laatste groepswedstrijd op het EK gewonnen. In een wedstrijd die werd ontsierd door een horrorblessure van Barnabas Varga, scoorde Kevin Csoboth in de tiende minuut van de blessuretijd de openingstreffer. Dat betekent dat Schotland definitief is uitgeschakeld en Hongarije nog mag hopen op een plek bij de laatste zestien. Alleen de vier beste nummers drie van de poulefase gaan door naar de knock-outfase.