Wanneer begint het Eredivisie-seizoen 2023/2024?

Sportnieuws
donderdag, 03 augustus 2023 om 8:51
feyenoord
Alle betaald voetbalclubs zijn druk bezig met de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Achter de schermen wordt er hard gewerkt aan in-en uitgaande transfers en worden de nodige oefenwedstrijden gespeeld. Maar wanneer begint het seizoen in Nederland officieel weer?

Wanneer begint het nieuwe Eredivisie-seizoen?

De KNVB heeft eind juni het volledige programma voor de twee hoogste divisies in Nederland gepubliceerd. De Eredivisie en de Keuken Kampioen Divisie worden afgetrapt op vrijdag 11 augustus. Een week eerder spelen Feyenoord en PSV om de Johan Cruijff Schaal in De Kuip. Aftrap bij die wedstrijd is op vrijdag 4 augustus om 20.00 uur. Sinds het seizoen 2017/'18 wordt deze wedstrijd standaard gespeeld in het stadion van de landskampioen
In de week van dinsdag 31 oktober tot en met donderdag 2 november vangt de eerste speelronde in de KNVB-beker aan voor de Nederlandse profclubs. Feyenoord, PSV, Ajax, AZ en FC Twente stromen door hun activiteiten in Europees verband pas een ronde later in. Die vindt plaats van 19 tot en met 21 december.
Bekijk hier het volledige programma van speelronde 1.