🎥 [Video] Griekspoor dicht bij stunt tegen Djokovic, maar gaat na slijtageslag nipt ten onder

Sportnieuws
donderdag, 02 november 2023 om 23:31
Tallon Griekspoor heeft het Novak Djokovic in de derde ronde van het masterstoernooi van Parijs flink lastig gemaakt, maar het is de Nederlander niet gelukt om voor een stunt te zorgen tegen de nummer één van de wereld. Griekspoor won de eerste set, maar verloor de wedstrijd uiteindelijk met 4-6, 7-6 (2), 6-4.
De Nederlandse nummer 23 van de wereld speelde twee keer eerder Djokovic. Nog nooit wist hij een set te winnen van 24-voudig grandslamwinnaar, tot vandaag. Griekspoor zat niet meteen goed in de wedstrijd. Hij begon onwennig, verspeelde zijn eerste servicebeurt en Djokovic liep soepel uit naar een 4-1 voorsprong. Het leek een eenvoudige avond te worden voor de nummer één van de wereld, maar de Nederlander beet zich vast en kon de Serviër steeds meer onder druk zetten.
Bij 4-2 wist Griekspoor zijn op papier sterkere tegenstander voor het eerst terug te breken. Met knappe returns haalde hij Djokovic uit zijn ritme, waardoor de Serviër meerdere dubbele fouten noteerde. Zo boog de Nederlander zijn 4-1 achterstand knap om naar een 6-4 overwinning in de eerste set.

Tiebreak

In de tweede set ging het lang gelijk op. Djokovic kreeg op 4-4 nog wel twee breekpunten tegen, maar Griekspoor kon niet doordrukken. In de tiebreak kwam de Nederlander er vervolgens niet aan te pas. Griekspoor maakte onder druk zijn tweede dubbele fout van de wedstrijd, terwijl de ervaren Djokovic niets liet liggen op het moment dat het echt moest. Met 7-2 sleepte de nummer één van de wereld er overtuigend een derde set uit.
Na bijna tweeënhalf uur tennissen tegen de sterkste speler ter wereld leek de vermoeidheid wat toe te slaan bij Griekspoor. Djokovic had op 2-2 zijn eerste breekpunt te pakken, maar toch kwam Griekspoor nog terug in de wedstrijd door hem weer terug te breken. Djokovic, die het luidruchtige Parijse publiek wat provoceerde na een dubbele fout, zette zijn misstap echter meteen weer recht en besliste de wedstrijd bij zijn eerste matchpoint.