Veerman gelooft niks van percentage balbezit FC Twente: 'We hadden de hele wedstrijd de bal'

zondag, 26 november 2023 om 14:25
copyright proshots 23290675
Joey Veerman was zaterdagavond de grote uitblinker aan de zijde van PSV in de lastige uitwedstrijd tegen FC Twente. De middenvelder kijkt met een tevreden gevoel terug op de 0-3 overwinning tegen de Tukkers. Veerman is van mening dat de wedstrijd vooraf te veel is opgeblazen als een grote test voor de ploeg uit Eindhoven.
Volgens Veerman was PSV vanaf de eerste minuut de baas in Enschede. Al vroeg in de wedstrijd moest FC Twente verder met tien man na een grove charge van Mees Hilgers. 'We hadden verwacht dat zij het eerste kwartier zouden stormen, maar ik denk dat ze zelf vanaf minuut één onder druk stonden. Dan maak je fouten, en daardoor krijgen ze ook de rode kaart,' vertelt de middenvelder tegen de NOS. Veerman tekende op slag voor rust voor de 0-1. Na rust liep PSV door een eigen doelpunt van Robin Pröpper en een treffer van Johan Bakayoko simpel uit.
'Vanuit de media werd gecreëerd dat dit een heel lastige uitwedstrijd zou worden voor PSV,' zei Veerman tijdens de persconferentie na de 0-3 zege. 'Maar wij kunnen gewoon heel goed drukzetten, of dat nu uit bij Twente is of bij ons thuis.' Volgende week neemt PSV het op tegen Feyenoord. Veerman kijkt in ieder geval uit naar de topper in Rotterdam. 'We gaan daar naartoe om drie punten te pakken. We staan zeven punten los, dus volgens mij kunnen we daar wel vol vertrouwen naartoe gaan,' aldus de 25-jarige spelmaker.
Tot slot heeft Veerman de statistieken van FC Twente - PSV onder de loep genomen. 'Ik vond die 36 procent balbezit voor Twente nogal veel. Ik weet niet waar die vandaan gehaald zijn,' lacht Veerman voor de camera van ESPN. 'Volgens mij hebben ze alle ballen lang geschoten. Voor mijn gevoel hadden we de hele wedstrijd balbezit. Volgens mij was dat ook zo.'