Van 't Schip ondanks zege niet blij met optreden Ajax: 'Ik ben geen tevreden trainer'

zondag, 07 januari 2024 om 16:25
copyright proshots 23742582
Ajax heeft zondag het tweede duel tegen Hannover 96 wel gewonnen (2-1). Toch is trainer John van 't Schip nog niet helemaal tevreden. De Nederlandse oefenmeester is van mening dat er nog genoeg werk aan de winkel is.
'Ben ik een tevreden trainer? Nee, dat niet', zegt Van 't Schip in Spanje tegen Ajax TV. Brian Brobbey en Steven Bergwijn waren de doelpuntenmakers aan de kant van de Amsterdammers. 'In de eerste helft hebben we goede dingen laten zien, zoals goede aanvallen en drukzetten. Maar er zijn natuurlijk ook momenten waaraan we nog moeten werken.'
Na rust hield Ajax met hangen en wurgen stand tegen de Duitse tweedeklasser. 'Het liep een beetje weg. Hannover wisselde in de rust veel spelers, waardoor hun energie een beetje anders was dan die van ons. Maar zelfs dan moet je na een balverovering de bal langer in de ploeg houden. Zo kun je op adem komen en in de structuur blijven. Dat verloren we een beetje.'

Van 't Schip vindt dat Ajax verdiend heeft gewonnen

Van 't Schip vindt al met al wel dat Ajax verdiend heeft gewonnen van Hannover. 'Met de kansen die we kregen, hadden we het natuurlijk eerder moeten afmaken. Daarin moeten we dus verbeteren.'