Van der Vaart geniet weer van Oranje: 'Maar alleen hij was niet goed'

dinsdag, 02 juli 2024 om 20:30
copyright proshots 12883905
Rafael van der Vaart heeft dinsdag genoten van het Nederlands elftal. De ploeg van bondscoach Ronald Koeman versloeg Roemenië in de achtste finales van het EK met 0-3 en liet veel positieve zaken zien.
'Genoten. Van Malen geniet ik altijd, vooral als hij op de counter gevaarlijk kan worden als de tegenstander moet komen. De Roemenen hadden eigenlijk geen schijn van kans, vooral in de tweede helft brachten ze niets. Uiteindelijk was het een perfecte wedstrijd,' oordeelde Van der Vaart bij de NOS.
Collega-analist Van Hooijdonk sluit zich aan bij de lofzang. 'Een geweldige reactie op die wedstrijd tegen Oostenrijk. Afgezien van de eerste vijftien minuten, toen het even lastig was, heeft Nederland daarna de controle overgenomen en zijn ze geen moment meer in de problemen geweest. Roemenië mag blij zijn met 3-0, want het Nederlands elftal heeft zoveel kansen gecreëerd. Het had echt veel meer kunnen zijn.'
Van der Vaart zag dat de vorm weer terug was bij de Oranje-spelers. 'Simons, Gakpo, Bergwijn... Zij speelden goed. Alleen Memphis was niet in vorm. Maar de juiste spelers presteerden goed. Het middenveld stond ook als een huis. Het was leuk om naar te kijken.'

Nederland aast op revanche

Nederland speelt zaterdag om 21.00 uur de kwartfinale op het EK. De tegenstander in die wedstrijd is nog niet bekend, maar dat wordt bepaald tussen Oostenrijk en Turkije. Eerder in de groepsfase verloor Oranje nog met 2-3 van de Oostenrijkers.