Update: Champions League-avontuur stuntclub eindigt na tegendoelpunt in verlenging

dinsdag, 15 augustus 2023 om 21:37
KI Klaksvik
Het kleine KÍ Klaksvík van de Faeröer-eilanden mag serieus blijven dromen van deelname aan de Champions League. De stuntploeg blijft verbazen in de voorrondes van het miljardenbal en zette woensdagavond een grote stap richting de allesbeslissende play-offs.
Afgelopen seizoen werd KÍ Klaksvík ongeslagen kampioen in de Meistaradeildin, het hoogste niveau van de Faeröer-eilanden. Daarmee verzekerde de ploeg zich van deelname aan de eerste voorronde van de Champions League. Daarin werd het gekoppeld aan Ferencváros. Niemand gaf ook maar een cent voor de dwergclub om deze fase te overleven. Na de 0-0 in eigen huis was de vreugde al groot. Op bezoek in Hongarije wisten de spelers van Ferencváros niet wat ze overkwam. Bij rust keken ze al tegen een 0-3 achterstand aan en kon deze schade in de tweede helft niet meer gerepareerd worden.
De tweede horde bestond uit een tweeluik met het Zweedse BK Häcken. Wederom mocht Klaksvik starten met een thuiswedstrijd en werd net als tegen Ferencváros een 0-0 over de streep getrokken. Vol goede moed werd de reis naar Zweden afgelegd. In een ware thriller, die na 120 minuten een 3-3 eindstand opleverde, trok Klaksvik aan het langste eind via de strafschoppenreeks. Dolle vreugde bij alles en iedereen op de Faeröer-eilanden.
Dinsdagavond was het nationale stadion Tórsvøllur in hoofdstad Tórshavn het decor van de derde voorrondewedstrijd tegen Molde. Het eigen stadion van Klaksvik is niet door de keuring van de UEFA gekomen en dus moest men uitwijken naar het grootste stadion op het eiland. Er is slechts plaats voor 6000 toeschouwers, maar dat moet ruim voldoende zijn aangezien de stad Klaksvik 5000 inwoners telt.

Groepsfase Champions League komt steeds dichterbij

Molde, een topclub uit Noorwegen, had de beelden van de wedstrijden die Klaksvik speelde tegen Ferencváros en Häcken goed bestudeerd en dat was ook duidelijk te zien aan het spelbeeld in de eerste helft. De Noren domineerden maar konden de trekker niet overhalen. In de derde minuut van de tweede helft wist Magnus-Eikrem Wolf zijn club Molde eindelijk op voorsprong te zetten, maar dat was het startsein voor Klaksvik om een tandje bij te schakelen. Met brutaal aanvalsspel stond er na 90 minuten een 2-1 eindstand op het bord voor de thuisploeg.
Wederom dolle vreugde op het kleine eilandje en droomt men meer en meer van de poulefase van de Champions League. Mocht de ploeg volgende week stand houden in Molde dan wacht in de play-offs hoogstwaarschijnlijk Galatasaray. De Turken wonnen hun heenwedstrijd in de derde ronde overtuigend met 0-3 op bezoek bij Olimpija Ljubljana. Na alle stunts van de voorbije weken zou de hel van Istanbul een mooie afsluiter zijn.

Update: Klaksvik niet naar play-offs Champions League

Het avontuur van KI Klaksvik in de Champions League zit er op. In de return tegen Molde moest het al snel een tegendoelpunt slikken, maar hield het tot aan het laatste fluitsignaal stand en moest er een verlenging aan te pas komen. Daarin capituleerde het nadat Molde in de 112e minuut de bevrijdende 2-0 scoorde. Klaksvik mag zich nu proberen te plaatsen voor de groepsfase van de Europa League.