Ten Hag woedend op arbitrage na 4-3 nederlaag: 'Dit heeft niets te maken met voetbal'

Sportnieuws
donderdag, 09 november 2023 om 15:20
ten hag
Erik ten Hag is niet blij met de arbitrage in de verloren uitwedstrijd tegen FC Kopenhagen in de Champions League (4-3). Manchester United nam een 2-0 voorsprong en er leek geen vuiltje aan de lucht, tot een rode kaart van Marcus Rashford aan het einde van de eerste helft. Daarna scoorde Kopenhagen in blessuretijd tweemaal, waaronder uit een penalty. In de tweede helft kwam United alsnog op voorsprong, maar in de slotfase werd er weer tweemaal gescoord door de thuisploeg, waardoor Kopenhagen met 4-3 won.
De Nederlandse oefenmeester krijgt de vraag hoe hij terugkijkt op de wedstrijd. 'Heb je een uur de tijd? We speelden erg goed, tot de rode kaart. Die veranderde alles. We kregen daarna twee doelpunten die nooit zouden moeten tellen. Er was een speler die het zicht blokkeerde van André Onana bij de eerste goal, die ook nog eens buitenspel. En de penalty, wat kan je daaraan doen?' Harry Maguire kreeg van dichtbij de bal tegen de hand aangeschoten.
Ten Hag is het niet eens met de rode kaart die Rashford kreeg. 'Een zware beslissing. Hij ging voor de bal en de review was over. Daarna moest de scheidsrechter ineens naar het scherm. Ik denk dat ze het niet zeker wisten, want hij stond er zo lang. Als je het beeld stopzet ziet het er altijd erger uit. Het spel zou zo niet moeten zijn. Dit heeft niets te maken met voetbal. Ik accepteer de beslissingen, maar ik ben teleurgesteld', aldus de manager.
Volgens de Nederlander zijn de beslissingen van scheidsrechters vaker in het nadeel van Manchester United. 'De beslissingen van de arbitrage zijn niet alleen vanavond in ons nadeel. In vier wedstrijden hebben we vier strafschoppen tegen gehad, waarvan drie discutabel zijn. Het hele seizoen zijn beslissingen al in ons nadeel en de blessures helpen ook niet mee. Maar we vochten voor elke meter, schouder aan schouder, alle neuzen stonden dezelfde kant op. Ik kan geen enkele kritiek op mijn team geven.'