Spaanse media lovend over Feyenoord: 'Ze verdienden het om te winnen van Atlético'

donderdag, 05 oktober 2023 om 9:28
copyright proshots 22629509
De druiven waren zuur woensdagavond voor Feyenoord in Madrid. De ploeg van trainer Arne Slot speelde een puike wedstrijd tegen Atlético Madrid, was de bovenliggende partij, creëerde talloze kansen, maar stond aan het einde van de wedstrijd met lege handen. Desondanks konden de Rotterdammers na afloop rekenen op lovende woorden vanuit de Spaanse media.
Zo schrijft de Spaanse krant AS dat zowel fans als spelers de macht hadden in Madrid. 'De 3.500 fans van Feyenoord vulden het Metropolitano met decibellen en reflecteerden daarmee het Feyenoord dat brutaal en moedig voor de dag kwam. Met de borst vooruit werd er chaos gezaaid. Atleti werd onmiddellijk begraven. Paixão bracht de samba, Stengs de balans.'
Feyenoord kwam in de eerste helft twee keer op voorsprong, maar gaf de doelpunten te gemakkelijk weg. Mundo Deportivo zag dat de Rotterdammers beter waren en recht hadden op meer. 'Ja, Feyenoord was beter, verdiende om te winnen, creëerde tweemaal zoveel kansen als Atlético Madrid, verraste iedereen met hun snelheid. Maar de realiteit is dat deze wedstrijd voor Atleti in het teken stond van overleven.'
'Het team van Slot zal zich wel afvragen hoe ze deze wedstrijd hebben verloren. Ze speelden gewaagd en zetten gezamenlijk druk als een roedel wolven. Feyenoord speelde in de zesde versnelling, terwijl Atlético bleef hangen in versnelling drie', gaat de krant verder. Atlético kwam in de tweede helft snel op 3-2 en hield die voorsprong met hangen en wurgen vast. Marca omschrijft de wedstrijd typerend. 'Het Metropolitano was aan het bidden voor het einde van de wedstrijd.'