Slot wist niet wat hij zag bij Feyenoord: 'Minuut 53 ga ik niet snel vergeten'

zondag, 17 december 2023 om 18:15
slot
Arne Slot heeft zondag genoten van Feyenoord. In de wedstrijd tegen Heracles Almelo zag de oefenmeester dat zijn team bij vlagen uitstekend voetbal liet zien. Met name minuut 53 van het uitduel met Heracles Almelo (0-4) gaat de trainer van Feyenoord 'niet snel meer vergeten'.
'Ik heb veel gezien dat ik de afgelopen weken ook heb gezien, maar gelukkig leidde het vandaag tot doelpunten', vertelt Slot bij ESPN. 'Deze aanvallen kun je één op één vergelijken met de aanvallen die we tegen Celtic hebben laten zien. Misschien komt het mede door de weerstand dat we nu wel in staat zijn om het om te zetten in doelpunten, maar minuut 53 zal ik niet snel vergeten.'
'Dat was zo'n mooie aanval', vervolgt Slot. 'Die niet telde, net zoals die prachtige aanval tegen Celtic niet telde. Maar we hebben een paar mooie doelpunten gemaakt, ook uit mooie aanvallen.' In de 53e minuut wipte Calvin Stengs de bal subtiel over de verdediging, waarna Luka Ivanusec er niet in slaagde om de kans te verzilveren.

Slot zag enorm niveauverschil met Heracles

'Vandaag was het niveauverschil zo groot dat het in principe geen verschil maakt of het op zo'n moment wel of niet wordt goedgekeurd', stelt Slot over de tweede goal van Stengs, waar de VAR nog even leek in te grijpen. 'Er zijn wedstrijden waarin zo'n beslissing meer verschil maakt, bijvoorbeeld die in Glasgow. Het was op dat moment lekker, want Stengs maakte er vandaag de 0-2 mee, maar je hebt het nog liever op momenten dat het er écht toe doet', glimlacht Slot.