Slechte start voor Bosz en Steijn bij debuutwedstrijd, Feyenoord wint wel

Sportnieuws
zaterdag, 08 juli 2023 om 19:12
copyright proshots 21538385
Feyenoord, PSV en Ajax hebben zaterdag hun eerste oefenwedstrijd gespeeld ter voorbereiding op de start van het nieuwe seizoen. De landskampioen uit Rotterdam won moeiteloos van promovendus PEC Zwolle. PSV en Ajax maakten geen al te beste indruk en wisten niet te winnen van respectievelijk Sint-Truiden en FC Den Bosch.
Feyenoord gaat voorlopig door waar het vorig seizoen mee geรซindigd was, winnen. Danilo opende na een halfuur de score voor de Rotterdammers tegen PEC Zwolle. Ezequiel Bullaude tekende niet veel later voor de tweede treffer. In de tweede helft gaf Arne Slot jonkies de kans zich te bewijzen. PEC Zwolle deed tegen de jongelingen snel iets terug via Apostolos Vellios. De marge werd echter hersteld dankzij Yankuba Minteh, die een strafschop benutte en zo de eindstand bepaalde.

Bosz verliest eerste duel met PSV

Peter Bosz is zijn periode als trainer van PSV gestart met een nederlaag. De Belgische voetbalclub Sint-Truiden was op sportcomplex De Herdgang in Eindhoven in een oefenwedstrijd te sterk: 1-2. Aanvoerder Luuk de Jong ontbrak nog bij PSV. Datzelfde gold voor de internationals Xavi Simons en Joey Veerman en de vrijdag aangetrokken Amerikaanse spits Ricardo Pepi. De transfer van Noa Lang, die overkomt van Club Brugge, is nog niet afgerond. De 18-jarige Jason van Duiven stond in de spits.
Sint-Truiden kwam in de slotfase van de eerste helft op voorsprong. Doelman Joรซl Drommel stopte een strafschop, maar de bal ging er vanuit de rebound alsnog in. Anwar El Ghazi maakte na rust via de onderkant van de lat gelijk, waarna Sint-Truiden kort voor het einde nog eens scoorde: 1-2.

Ajax kan niet winnen van FC Den Bosch

Op Sportpark De Toekomst speelde Ajax onder leiding van de nieuwbakken coach Maurice Steijn met 2-2 gelijk tegen FC Den Bosch. De Amsterdammers misten nog vele basiskrachten, maar startten toch met enkele sterkhouders. Onder meer Davy Klaassen, Steven Berghuis, Owen Wijndal en Remko Pasveer maakten deel uit van de basisformatie. Laatstgenoemde ging flink de fout in waardoor Den Bosch na een kwartier spelen al op voorsprong kwam. Na rust speelde Ajax met alleen maar jeugd en boog het via Gabriel Mishouy en vervolgens David Kalokoh de 0-2 achterstand om in een gelijkspel.