Pavlidis scoort er op los voor Benfica, maar komt ook lelijk ten val

zondag, 14 juli 2024 om 11:30
copyright proshots 25443183
Vangelis Pavlidis heeft zijn eerste minuten in het shirt van Benfica gemaakt. De van AZ overgekomen spits scoorde vrijdag in het oefenduel met Farense (5-0 winst) eenmaal en deed er zaterdag tegen Celta de Vigo een schepje bovenop met twee doelpunten. In de wedstrijd tegen de Spaanse middenmotor beleefde de Griek ook een zeer pijnlijk moment.
Na vijf minuten spelen wilde Pavlidis een bal binnen houden die over de zijlijn dreigde te gaan. Dat lukte de oud-speler van onder meer Willem II en AZ, maar bij het afremmen kon de aanvaller niet voorkomen dat hij over de boarding moest springen. Geen probleem zou je zeggen, maar achter de boarding zat een trap die naar beneden loopt. Pavlidis kwam lelijk ten val, maar kon de wedstrijd vervolgen.
Aan de scoringsdrift van de Griek was het niet af te zien dat hij hinder ondervond van de valpartij. Pavlidis speelde 45 minuten en scoorde tegen Celta twee keer, waarvan één doelpunt vanaf de strafschopstip. AZ cashte deze zomer zestien miljoen euro met de verkoop van de goalgetter.