Nieuw succes voor Overmars in Antwerpen: Eerste prijs nieuwe seizoen is alweer binnen

zondag, 23 juli 2023 om 20:39
Marc Overmars
Antwerp FC heeft de eerste prijs van het nieuwe voetbalseizoen alweer in de wacht gesleept. De ploeg van trainer Mark van Bommel was in de Super Cup-wedstrijd tegen KV Mechelen na een bloedstollende penaltyreeks de meest gelukkige. Na het behalen van de nationale beker en de landstitel vorig seizoen is dit het derde succes van Van Bommel en sportief directeur Marc Overmars.
Van Bommel had in de basiself slechts één plek ingeruimd voor een Nederlander. Gyrano Kerk mocht het als rechtsbuiten vanaf het eerste fluitsignaal laten zien. Calvin Stengs en Vincent Janssen ontbraken nog bij the Great Old. Toby Alderweireld was er wel bij. De voormalig Ajacied kampte met een spierblessure, maar bleek tijdig hersteld. De Nederlandse trainer had ook een basisplaats in huis voor Jacob Ondrejka, die als debutant op de 10-positie van de afwezige Stengs stond. Eind april stonden Antwerp en Mechelen nog tegenover elkaar in de bekerfinale. De ploeg van Van Bommel domineerde toen en won met 0-2.
In de eerste helft was Antwerp heer en meester. Het kwam verdiend op een 1-0 voorsprong dankzij een doelpunt van Michel-Ange Balikwisha in de negende minuut. De Belgische spits maakte na een kwartier spelen ook de 2-0, maar zag die treffer afgekeurd worden wegens buitenspel. In de tweede helft maakte Antwerp het zichzelf moeilijk nadat het met tien man kwam te staan. Verdediger Gaston Avila werd met een directe rode kaart van het veld gestuurd. Vrij snel na die rode kaart scoorde Ritchie de Laet een eigen doelpunt en stevende het duel af op een strafschoppenreeks.
Tekst gaat verder onder de video.
Beide ploegen zullen blij zijn geweest dat er na negentig minuten geen verlenging gespeeld werd. Duidelijk zichtbaar was dat het de eerste officiële wedstrijd van het nieuwe seizoen betrof en conditioneel er nog veel winst behaald moet worden. In de strafschoppenreeks werden er maar liefst veertien strafschoppen genomen. Na twee missers over en weer was KV Mechelen-speler Dimitri Lavalee de uiteindelijke schlemiel. Hij miste de cruciale veertiende strafschop en daarmee ging de Super Cup naar Antwerpen.