Messi spaart tegenstander na bizar moment: 'Anders wordt hij hier altijd aan herinnerd'

Sportnieuws
vrijdag, 13 oktober 2023 om 14:35
messi
De Paraguayaanse aanvaller Antonio Sanabria leek tijdens het recente duel tegen Argentinië in de richting van Lionel Messi te spugen. De wereldkampioen heeft er echter voor gekozen dit incident niet al te veel aandacht te geven. Sanabria zelf beweert zich van geen kwaad bewust te zijn.
In de WK-kwalificatiewedstrijd boekte Argentinië een nipte 1-0 overwinning op Paraguay. Lionel Messi begon de wedstrijd op de bank en kwam in de tweede helft als invaller het veld in. Enkele minuten voor het einde ontstond er een verhitte woordenwisseling tussen Messi en Sanabria. Vervolgens leek de aanvaller van Torino meteen daarna in de richting van Messi te spugen. Na afloop van de wedstrijd werd de Argentijnse aanvoerder hierover ondervraagd.
'Ik weet eerlijk gezegd niet wie deze persoon is, dus ik wil hier niet te veel aandacht aan besteden,' verklaarde Messi tegenover de Argentijnse media. 'Zijn naam zal dan waarschijnlijk overal opduiken en hij zal hier dan voor altijd aan herinnerd worden.' Op het veld had Messi het incident overigens niet opgemerkt; pas in de kleedkamer wezen zijn teamgenoten hem erop.
Sanabria zelf ontkent met klem dat hij opzettelijk op Messi heeft gespuugd. 'Op de beelden lijkt het misschien alsof ik op hem spuugde, maar dat is absoluut niet het geval. Messi was op dat moment verder bij me vandaan dan het op de beelden lijkt.'