Messi maakt spelers en trainers gek: 'Moet bidden dat hij struikelt'

Sportnieuws
dinsdag, 08 augustus 2023 om 9:36
copyright proshots 21886419
De komst van Lionel Messi naar Inter Miami is tot op heden een groot succes. De Argentijn heeft in vier wedstrijden al zeven keer het net gevonden en zorgt er persoonlijk voor dat zijn club mee kan strijden om de prijzen. Trainers en spelers van de tegenstander worden inmiddels al helemaal gek van de kleine balvirtuoos.
In de competitie staat Inter Miami stijf onderaan. Het kan de komst van Messi goed gebruiken om de weg omhoog in de MLS te vinden. Momenteel ligt de reguliere competitie stil en worden er wedstrijden gespeeld in de Leagues Cup. Dit is een toernooi dat in 2019 is opgericht waarbij alle clubs uit de MLS en de Mexicaanse competitie aan deelnemen.
Zondagnacht was het weer raak. Inter Miami speelde in de achtste finales tegen Dallas FC. Nadat Messi zijn ploeg in de eerste helft op voorsprong had gezet leek het mis te gaan. Maar een paar minuten voor tijd krulde Messi een vrije trap schitterend binnen, bracht daarmee de stand op 4-4 en sloeg Inter Miami in de strafschoppenreeks toe.
De coach van FC Dallas, Nico Estévez, zag de bui al hangen toen Messi kort voor tijd aanlegde voor zijn vrije trap. 'Het is duidelijk dat een vrije trap vanaf zo'n plek voor hem hetzelfde is als een penalty voor andere spelers. Je moet maar bidden dat hij naast mikt of struikelt tijdens z'n aanloop.'