Medelijden met Ten Hag: 'Voor de miljoenste keer luisterden zijn spelers totaal niet naar hem'

zaterdag, 06 april 2024 om 11:47
copyright proshots 23630899
Samuel Luckhurst zag een machteloze Erik Ten Hag tijdens het 4-3 verlies van Manchester United tegen Chelsea. De clubwatcher van The Manchester Evening News zag dat vooral de spelers het lieten afweten en dat zij als een kip zonder kop rondrenden zonder zich iets van de tactische aanwijzingen van hun coach aan te trekken.
Dankzij een penalty in minuut 100 en een corner in minuut 101 gingen de drie punten niet United maar naar Chelsea. Luckhurst verwijt het de spelers dat het nog misging. 'United was zo amateuristisch als schoolkinderen op de basisschool die tijdens de lunchpauze een balletje trappen. Geen enkel idee van positionering, formatie of tactiek.'
Ten Hag kon helemaal niets doen om zijn team op andere gedachten te brengen. 'Ten Hag heeft United in de tweede helft meerdere keren tot bedaren en kalmte gemaand. Voor de miljoenste keer dit seizoen luisterden zijn spelers totaal niet naar hem', aldus Luckhurst.
Het past in een seizoen waarin United al heel vaak in de laatste minuten van de wedstrijd de match uit handen geeft, zo refereert de journalist naar wedstrijden tegen onder meer FC Kopenhagen, Brentford en Nottingham Forest. Verder stipt hij aan dat United aankomende wedstrijd waarschijnlijk voor de 26ste keer in 43 wedstrijden met een andere verdediging aan moet treden en ziet hij nog een manco: de routiniers geven niet thuis. 'De tieners zijn nog het meest betrouwbaar bij United dit seizoen. De veteranen representeren de schoolkinderen.'