'Manchester United speelt in slakkentempo, maar dat heeft niks te maken met Ten Hag'

zondag, 31 december 2023 om 13:00
ten hag
Gary Neville kon zijn verbazing over het 2-1 verlies van Manchester United niet onder stoelen of banken steken. Tegen Nottingham Forest leed de club al de negende nederlaag dit seizoen. De druk op Ten Hag zwelt aan, maar de analist stelt bij Sky Sports dat het niet aan de oefenmeester ligt.
Tegen Aston Villa wist Manchester United een fantastische comeback te maken door een 2-0 achterstand in een helft om te buigen naar een 3-2 overwinning. Dat vuur van toen zat in de eerste helft tegen Forest geen moment in de ploeg, concludeerde Neville in de rust. 'Na Aston Villa ging het er steeds over dat de voetballers voor Erik ten Hag speelden. Maar wat bewijst de eerste helft die we gezien hebben dan? Dat ze niet voor hem spelen? Dit heeft bijna niks te maken met Ten Hag. Van 45 briljante minuten zijn ze heel snel naar 45 belachelijke minuten gegaan.'
Neville ging na afloop verder en noemde het elftal onder meer verschrikkelijk en inconsistent. 'Het is een raar team, dit United. Het lijkt wel alsof ze bij 0-0 denken dat het ook wel op een slakkentempo kan, om bij een tegendoelpunt plots in een hogere versnelling te schieten. Het is een jojo-team.' Ten Hag mist liefst tien spelers door blessures, en die worden node gemist, ziet Neville. 'Hij heeft de afwezigen Lisandro Martínez, Harry Maguire, Casemiro, Rasmus Højlund en Luke Shaw nodig, en moet het seizoen op de een of andere manier sterk afsluiten. Ten Hag staat onder druk, daar is geen twijfel over mogelijk.'