Manchester City weet wéér niet te winnen in de Premier League door sensationele slotfase

zaterdag, 16 december 2023 om 18:35
copyright proshots 23542165
Manchester City heeft zaterdag opnieuw niet gewonnen in de Premier League. Lange tijd leek het team van Pep Guardiola op weg naar de overwinning thuis tegen Crystal Palace, maar in de slotfase ging het alsnog mis. In de andere wedstrijden versloeg Newcastle United Fulham met ruime cijfers, na een vreemde rode kaart in de openingsfase van het duel. Chelsea versloeg Sheffield United en weet ook weer wat winnen is.
Met Nathan Aké in de basis leek er lange tijd geen vuiltje aan de lucht voor de Citizens. Jack Grealish en Rico Lewis zorgden voor de twee goals van City. Een kwartier voor tijd werd het vervolgens nog spannend in het Etihad Stadium door een goal van Jean-Philippe Mateta. Na een onhandige overtreding van Phil Foden kreeg Palace in de blessuretijd een strafschop. Michael Olise bleef rustig vanaf elf meter en bepaalde met zijn doelpunt de eindstand op 2-2.
Koploper Liverpool kan zondag Manchester City op zes punten achterstand zetten, als het weet te winnen van Manchester United. In de afgelopen zes competitieduels won de ploeg van Pep Guardiola slechts één keer.

Newcastle wordt geholpen door Jiménez

Newcastle United leek op voorhand een lastige wedstrijd tegemoet te gaan tegen Fulham. Raúl Jiménez dacht daar anders over en sprong zonder dat de bal in de buurt was tegen Sean Longstaff aan, waardoor Fulham vanaf minuut 22 met tien man verder moest. De uitploeg beperkte zich tot verdedigen en hield dat tot de rust goed vol. Na de onderbreking bleek Newcastle toch een maatje te groot voor het tiental van 'The Magpies'. Via doelpunten van Lewis Miley, Miguel Almirón en Dan Burn liep de score flink op: 3-0. Kenny Tete deed een half uur mee bij de bezoekers.

Chelsea weet weer wat winnen is

Ook Chelsea heeft zaterdag zijn wedstrijd gewonnen. Cole Palmer en Nicolas Jackson scoorden in de wedstrijd tegen Sheffield United de enige goals, waardoor Chelsea de drie punten pakte. Ondanks de zege blijft 'The Blues' middenmoter in de Premier League. Het was pas de zesde overwinning van het seizoen voor de gevallen topclub.