Manchester City en Brighton sneuvelen al snel in League Cup

Sportnieuws
donderdag, 28 september 2023 om 9:02
copyright proshots 22534152
Dankzij een doelpunt van Cody Gakpo heeft Liverpool zich geplaatst voor de vierde ronde van de League Cup, het op een na grootste bekertoernooi in Engeland. In hun eigen stadion versloegen 'The Reds' Leicester City met 3-1. Manchester City zal de League Cup-trofee moeten vergeten na een 1-0 nederlaag tegen Newcastle United. Ondertussen gaan Arsenal en Chelsea door in het toernooi.
Bij een flink gewijzigd Liverpool stonden Cody Gakpo en Ryan Gravenberch in de basisopstelling, terwijl Virgil van Dijk op de bank bleef. Na een vroege voorsprong van Kasey McAteer voor de bezoekers, trok Liverpool dankzij de twee Nederlandse spelers in de openingsfase van de tweede helft de stand gelijk.
Gravenberch leverde een assist aan Gakpo, die snel ruimte voor zichzelf creëerde en het doel vond in de verre hoek. Via Dominik Szoboszlai en Diogo Jota trok Liverpool daarna de wedstrijd naar zich toe.

City kan eerste prijs al vergeten

Bij Manchester City, dat ook veel wijzigingen in de basisopstelling had doorgevoerd, was Oranje-international Nathan Aké de aanvoerder. Sven Botman zat niet in de selectie voor de thuisploeg.
De beslissende goal viel in de 53ste minuut in Newcastle. Na knap voorbereidend werk van de Braziliaanse middenvelder Joelinton kwam de bal bij Alexander Isak terecht. De voormalige spits van Willem II scoorde van dichtbij het enige doelpunt.
Ook bij Arsenal, dat op bezoek ging bij Brentford, was een voormalig eredivisiespeler de held. Reiss Nelson, die twee seizoenen geleden op huurbasis uitkwam voor Feyenoord, profiteerde van een defensieve fout en passeerde doelman Mark Flekken. Hierdoor stond de eindstand van 1-0 al na acht minuten op het scorebord.

Chelsea wint eindelijk weer eens

Chelsea, dat tot nu toe slechts één wedstrijd in de Premier League had gewonnen en al drie opeenvolgende duels niet had gescoord, versloeg Brighton & Hove Albion. Een doelpunt van de Senegalese spits Nicolas Jackson volstond voor de Londense ploeg, waar Ian Maatsen in de basis stond.
Manchester United, de titelverdediger, plaatste zich al op dinsdag voor de vierde ronde. United, de winnaar van de League Cup vorig seizoen, versloeg Crystal Palace met 3-0 op Old Trafford.
De loting voor de vierde ronde onthulde dat Manchester United het thuis zal opnemen tegen Newcastle United, een herhaling van de finale van vorig seizoen. Enkele andere aantrekkelijke wedstrijden in de vierde ronde zijn West Ham tegen Arsenal en Bournemouth tegen Liverpool.