EK 2024 dag 2 | Spanje, Italië en Zwitserland winnen openingsduel

zaterdag, 15 juni 2024 om 21:00
copyright proshots 25497905
Op de tweede dag van het EK voetbal 2024 worden maar liefst drie wedstrijden gespeeld. De meest in het oog springende wedstrijd is die tussen Kroatië en Spanje. De dag begint met het duel tussen de groepsgenoten van gastland Duitsland: Hongarije en Zwitserland. Het toetje van de avond is de wedstrijd tussen regerend Europees kampioen Italië en Albanië.
Duitsland begon het EK in eigen land uitstekend door Schotland met 5-1 te verslaan. Zwitserland volgt het voorbeeld van het gastland en heeft zijn eerste wedstrijd met 3-1 gewonnen van Hongarije. Kwadwo Duah opende al vroeg de score, en vlak voor rust verdubbelde Michel Aebischer de voorsprong.
De Hongaren konden in de eerste helft weinig uitrichten, dus was de voorsprong meer dan verdiend. Na rust werd het spannender en kwam Hongarije enkele keren gevaarlijk voor het doel. Uiteindelijk scoorde Barnabás Varga de aansluitingstreffer, waardoor het weer spannend werd. Hongarije slaagde er echter niet in nog een doelpunt te maken, en in de slotfase zette Breel Embolo de eindstand op het scorebord.

Absolute kraker in poule B

De tweede wedstrijd van de dag is de openingswedstrijd van poule B. Spanje neemt het op tegen Kroatië. Beide landen hebben een uitstekende voorbereiding gehad, dus deze wedstrijd is moeilijk te voorspellen.
Lamine Yamal wordt hoogstwaarschijnlijk de jongste speler ooit op een EK. De Spanjaard heeft al twee keer gescoord in het shirt van Spanje en lijkt zich te mogen verheugen op een basisplaats tegen Kroatië. De wedstrijd zal ook nauwlettend worden gevolgd door Ajax. De Amsterdammers hopen dat Josip Sutalo en Borna Sosa een goede indruk achterlaten, wat mogelijk hun waarde voor deze zomer kan verhogen. De aftrap is zaterdag om 18.00 uur.

Regerend Europees kampioen Italië in actie

Het slotstuk van de avond is de ontmoeting tussen Albanië en Italië. Albanië heeft het zwaar in een poule met drie Europese grootmachten. Italië, de regerend Europees kampioen, zal er alles aan doen om die titel te verdedigen.
Bij Albanië zijn er weinig bekende namen, maar als er toch iemand is die bekend is bij het grote publiek, dan is het Armando Broja. De voormalige spits van Vitesse staat onder contract bij Chelsea en moet voor de doelpunten zorgen. Bij Italië hoopt iedereen waarschijnlijk weer op Federico Chiesa. De buitenspeler van Juventus was drie jaar geleden de grote uitblinker en lijkt in aanloop naar het toernooi steeds beter in vorm te komen. De aftrap voor deze wedstrijd is zaterdag om 21.00 uur.
WedstrijdUitslag (tussenstand)Statistieken
15.00u Hongarije-Zwitserland1-312' Duah 0-1 45' Aebischer 0-2 66' Varga 1-2 90+3' Embolo 1-3
18.00u Spanje-Kroatië3-029' Morata 1-0 32' Ruiz 2-0 45+2' Carvajal 3-0
21.00u Italië-Albanië2-11' Bajrami 0-1 11' Bastoni 16' Barella 2-1
Profiteer van een free bet tot wel €100,- om onder andere in te kunnen zetten op het EK voetbal! Voor nieuwe spelers, 24+. Lees de voorwaarden.