'Als Feyenoord op 0-2 was gekomen, was dat een grote grap geweest'

vrijdag, 23 februari 2024 om 11:16
copyright proshots 24279889
In Nederland overheerste een gevoel van teleurstelling en trots over de wedstrijd AS Roma-Feyenoord. In Italië is dat anders, daar zagen ze eigenlijk een verdiende overwinning voor Roma in een niet zo enerverende wedstrijd. Feyenoord werd donderdagavond na strafschoppen uitgeschakeld in de UEFA Conference League.
De man van het commentaar die werkzaam is voor Corriere dello Sport was niet overtuigd door het spel van de Rotterdammers en laat dat blijken ook. 'Zowel in Rotterdam als in het Olimpico speelde Feyenoord lange tijd niet erg dapper en voetbalde het soms onoverzichtelijk. Pas in de verlenging voerden de Rotterdammers de druk op en veroorzaakten ze wat leed bij AS Roma.'
De beroemde krant La Gazzetta dello Sport is ook niet bepaald lovend over Feyenoord. 'Roma speelde met het hart en toonde lef. Als Feyenoord op 0-2 was gekomen, was dat echt een grote grap geweest. De Rotterdammers creëerden eigenlijk niets. In de tweede helft gebeurde er weinig, een mooie kans aan het einde van de verlenging voor Lukaku, maar uiteindelijk toch een spannende ontknoping.'
De enige tegenpool onder de Italiaanse kranten is Tuttosport, die zijn van mening dat het een lastige overwinning was voor AS Roma. 'De ploeg van De Rossi zegevierde over de Nederlanders aan het einde van een zwaarbevochten wedstrijd na het gelijkspel in de heenwedstrijd in de Europa League.'