Henderson maakt na één helft spelen nog weinig indruk: 'Valt niet heel erg op'

zaterdag, 03 februari 2024 om 21:13
copyright proshots 24112175
Jordan Henderson heeft in de thuiswedstrijd van Ajax tegen PSV zijn officiële debuut gemaakt voor de Amsterdammers. Trainer John van 't Schip had een basisplaats ingeruimd voor de oud-Liverpool speler. De transfer van de ervaren rot maakte veel los in het Nederlandse media landschap en uiteraard konden zijn prestaties halverwege het duel met PSV niet onbesproken blijven.
In de Voetbalkantine van ESPN schenen onder meer Tommy van der Leegte en Hugo Borst hun licht op de eerste 45 minuten van Henderson in het Ajax-shirt. 'Hij houdt meer alles bij elkaar en speelt af en toe naar de goede kleur. Hij valt niet heel erg op. Hij kiest een beetje voor veiligheid denk ik', zegt oud-PSV'er Van der Leegte.
De 1-1 ruststand in de Johan Cruijff Arena is een goede afspiegeling van de verhoudingen. Daar waar Ajax in de eerste negentien wedstrijden zeer veel kansen weg gaf ziet het er defensief beter uit tegen PSV. 'Misschien komt het toch door Henderson dat Ajax nu beter staat, want PSV creëert veel minder dan ik had verwacht. Hij begon wel een beetje twijfelachtig. Daarna gaf hij wel een goede bal', gaat Van der Leegte verder.
Ook Hugo Borst wordt gevraagd naar zijn mening. De Rotterdammer geeft echter aan dat hij meer heeft gelet op andere spelers. 'Nee, ik heb vooral op Brian Brobbey en Luuk de Jong gelet', is de nuchtere reactie van Borst. Ajax kwam in de negentiende minuut op een 1-0 voorsprong dankzij een doelpunt van Steven Berghuis. Luuk de Jong schoot koploper PSV tien minuten voor rust op gelijke hoogte.