Heeft een cruciale lijnbeslissing Zverev zijn eerste Grand Slam-titel gekost?

maandag, 10 juni 2024 om 11:00
zverev
Alexander Zverev kwam zondag net tekort om voor het eerst in zijn loopbaan een Grand Slam te winnen. In de finale tegen Carlos Alcaraz raakte de Duitser enorm gefrustreerd nadat een cruciale lijnbeslissing in de vijfde set tegen hem uitviel.
De wedstrijd, die de eerste vier sets verdeelde, zag Alcaraz een vroege voorsprong nemen in de beslissende set. Maar Zverev kreeg twee kansen om terug te breken en de stand op 2-2 gelijk te trekken. Bij de eerste breakpoging sloeg Alcaraz een tweede service waarvan Zverev overtuigd was dat deze uit was, maar hij werd overruled door de stoelscheidsrechter, die zelfs van zijn stoel afkwam om de markering in het gravel te controleren.
Na grondig onderzoek bleef de scheidsrechter bij zijn beslissing, tot ongeloof van Zverev. Alcaraz kreeg het punt toegewezen. Met Hawkeye niet beschikbaar op Roland Garros, moest Zverev de oproep accepteren en doorgaan met spelen. Echter, televisieherhalingen toonden later aan dat de service van Alcaraz eigenlijk 2 mm uit was en het punt naar Zverev had moeten gaan.

Zverev kan fout moeilijk accepteren

Dit bleek een keerpunt in de wedstrijd te zijn, aangezien Alcaraz doorging met vasthouden voordat hij de rest van de set domineerde en deze met 6-2 pakte, waarmee hij zijn eerste French Open-titel verzekerde. Zverev gaf toe dat hij de nederlaag maar moeilijk kon verteren, vooral na het vernemen van de foutieve lijnbeslissing.
'In de vijfde set waren er momenten waarop ik pech had,' zei Zverev tijdens zijn persconferentie na de wedstrijd. 'Ik hoorde dat de bal bij 2-1 uit was, dat zijn tweede service volgens Hawkeye weg was. Als ik daar had gebroken, had de vijfde set anders kunnen eindigen.'
Profiteer van een free bet tot wel €100,- om onder andere in te kunnen zetten op het EK voetbal! Voor nieuwe spelers, 24+. Lees de voorwaarden.