Gemengde gevoelens Ajax-fans over nieuw derde tenue 2024/25

Sportnieuws
door Jerry
vrijdag, 09 augustus 2024 om 16:14
ajax 2025 anniversary kit 1
Ajax heeft het nieuwe derde tenue voor het seizoen 2024/25 onthuld, en het ontwerp is zeker opvallend. Het tenue, dat vrijdagochtend werd gepresenteerd, heeft een beige-achtige tint met bruine accenten. Dit shirt zal vooral gedragen worden tijdens Europese uitwedstrijden en soms ook bij uitwedstrijden in de Eredivisie en de KNVB-beker.
Opvallend aan het nieuwe tenue zijn de creatieve details. Zo bevat het shirt een all-over print van de bekende Amsterdamse Andreaskruisen. Bij sommige shirts is zelfs een vierde kruis zichtbaar, wat komt door een grafische print met een doorlopende reeks Andreaskruisen. Elk shirt heeft een unieke print, waarbij de maat van het shirt van invloed is op het patroon.
Verder heeft het shirt een ronde beige hals met een bruine rand aan de achterkant, in tegenstelling tot het thuistenue. De bekende Adidas-strepen op de schouders zijn ook in het bruin uitgevoerd, en in de nek zijn, net als bij het thuis- en uitshirt, de drie horizontale Andreaskruisen afgebeeld.

Fans spreken zich uit over ontwerp

Het nieuwe derde tenue van de Amsterdammers heeft flink wat reacties losgemaakt onder de fans. Het shirt, dat afgelopen vrijdagochtend werd gepresenteerd, is ontworpen met een beige-achtige tint en bruine accenten, maar niet iedereen is even enthousiast over het resultaat.
Op Ajaxshowtime laten fans massaal hun mening horen over het nieuwe shirt. Een enthousiaste supporter reageerde: “Mooi shirt! Doe ons uit tenue maar weg en deze voor in de plaats!” Het nieuwe tenue weet dus zeker een deel van de achterban te bekoren.
Anderen zijn ook positief over het design, vooral door de kleurkeuze: “Super mooi tenue. Bordeaux rood met wit! Dit moeten ze vaker doen.” De combinatie van kleuren en de subtiele details vallen bij deze fans goed in de smaak.

Kritiek en gemengde gevoelens

Toch zijn niet alle reacties lovend. Een fan merkte op: “Oude logo erop zou mooier zijn,” waarmee hij suggereert dat het gebruik van het historische Ajax-logo het shirt meer authenticiteit had kunnen geven. Daarnaast is er ook kritiek op het ontwerp met vier Andreaskruisen, wat bij sommigen tot verwarring leidde. Een andere fan vroeg zich af: “Welke mafkees heeft bedacht dat er 4 kruizen op moeten dan? Heel grappig dit.”
Hoewel de meningen over het nieuwe shirt verdeeld zijn, staat vast dat het ontwerp de gemoederen flink bezighoudt. Of het derde tenue een blijvende favoriet wordt onder de Ajax-fans, zal de tijd moeten leren.