Geen verrassingen, wel veel doelpunten in laatste bekerwedstrijden van de week

vrijdag, 03 november 2023 om 12:25
copyright proshots 23001579
De meeste mensen keken gisteren met veel belangstelling naar het debuut van John van 't Schip bij Ajax. Naast de ingehaalde wedstrijd die donderdag op de kalender stond, werden er ook nog gewoon vier wedstrijden in de beker gespeeld. Dit leverde geen verrassingen op, maar wel een hoop doelpunten.
De eerste wedstrijd van de avond was tussen twee Keuken Kampioen Divisie ploegen. SC Cambuur nam het in eigen huis op tegen MVV Maastricht. Cambuur kwam in de achttiende minuut nog op achterstand, maar wist vervolgens vrij snel de achterstand goed te maken. De club uit Leeuwarden maakte vier doelpunten in de eerste helft, wat betekende dat de einduitslag al bij de rust op het scorebord stond. Sekou Sylla, Milan Smit, Michael Breij en Robert Uldrikis maakten de goals voor Cambuur. Rayan Buifrahi maakte het enige Limburgse doelpunt.
Willem II nam het op tegen de amateurs van SJC. De club uit Noordwijk kwam verrassend op voorsprong in de elfde minuut. Lang duurde dit niet, want voor de twintigste minuut hadden de Tilburgers al twee keer gescoord via Max Svensson en Tommy St. Jago. Jeredy Hilterman zette in de blessuretijd van de tweede helft de einduitslag op het scorebord. De andere Keuken Kampioen Divisie-wedstrijd van donderdagavond was tussen TOP Oss en FC Eindhoven. De Eindhovenaren bekerden verder door een rake strafschop van aanvoerder Mawouna Amevor.

Acht doelpunten in vermakelijke wedstrijd

De laatste wedstrijd van de donderdagavond was meteen ook de spectaculairste. NEC Nijmegen en Roda JC Kerkrade namen het in Nijmegen tegen elkaar op. Sami Ouaissa scoorde de eerste goal namens de club uit Kerkrade. Vervolgens waren het Rober Gonzalez, Magnus Mattsson en Bart van Rooij die namens NEC de wedstrijd al vroeg leken te beslissen. Niks bleek minder waar, want voor rust was het nogmaals Ouaissa die raak schoot. Matisse Didden zorgde ervoor dat er met een stand van 3-3 gerust werd. Na rust was het Gonzalez die in de tachtigste minuut voor de bevrijdende 4-3 zorgde. Mees Hoedemakers zette in de slotfase de einduitslag op het scorebord.
Na donderdagavond moet er nog één wedstrijd gespeeld worden in de eerste ronde van de KNVB beker. Dat is de wedstrijd tussen Excelsior Maassluis en FC Volendam. De reden dat deze wedstrijd later gespeeld wordt, is omdat FC Volendam een inhaalwedstrijd tegen Ajax moest spelen deze week. De teams nemen het op tegen elkaar op donderdag 16 november.