Geblesseerde PSV'er debet aan slechte eerste helft: 'Ik heb hier moeite mee'

Sportnieuws
woensdag, 29 november 2023 om 23:18
copyright proshots 22100756
PSV won met 2-3 van Sevilla in het vijfde groepsduel in de Champions League. Makkelijk ging het niet, want eerst moest een 2-0 voorsprong van de Spanjaarden goed gemaakt worden. Dat ging zonder Hirving Lozano, want de Mexicaan raakte geblesseerd. Danny Blind gaf in de rust aan dat de buitenspeler erg onzorgvuldig omging met zijn kansen.
Blind deed zijn zegje in de rust bij Ziggo Sport. Hij zag dat bij PSV de scherpte ontbrak, voornamelijk bij Lozano. Hij stipt twee mogelijkheden aan, en begon opvallend genoeg met de laatste mogelijkheid, in minuut 41. Lozano sneed naar binnen en waagde zelf vanaf een meter of twintig een schot, daarbij de vrijstaande Johan Bakayoko negerend. Keeper Marko Dmitrovic tikte de bal knap uit de hoek.
'Ik kan hier wel mee leven. Hij kán hem geven, maar ik kan ook goed leven met het feit dat hij het op goal probeert', zo legt Blind uit. De oud-bondscoach van het Nederlands elftal heeft een stuk meer moeite met een inzet in minuut 12. Lozano schoot van gigantisch grote afstand op het hoofd van een verdediger, terwijl er meerdere PSV'ers in voorwaartse richting waren om een overtal te creëren.
'Hier heb ik meer moeite mee', vertelt Blind bij het zien van de beelden. 'Als hij hier de bal op Til geeft, staat hij gewoon vrij voor de keeper! Dan gaat hij (Lozano, red.) van tien meter verder schieten met vier à vijf verdedigers voor zich, terwijl Til daar een geweldige loopactie maakte. Dat is Lozano.'

Lozano's vervanger keert het om voor PSV

Uiteindelijk moest de linksbuiten zich vlak voor rust laten vervangen door Yorbe Vertessen. De Belg kende samen met PSV een uiterst belabberd begin van de tweede helft, toen spits Youssef En-Nesyri na een lange pass van achteruit de bal over doelman Walter Benitez tikte. Na een rode kaart voor oud-Ajacied Lucas Ocampos wegens een overtreding op Vertessen draaide de wedstrijd volledig om.
Ismaël Saibari schoot de bal met een volley in de kruising, waarna Vertessen de bal richting het doel kopte die door een andere oud-Ajacied, Nemanja Gudelj, prompt het eigen doel ingewerkt werd. Met nog enkele minuten te gaan was de Belg andermaal van grote waarde. Hij sprintte op snelheid langs zijn tegenstander en gaf een piekfijne voorzet op de ingevallen Ricardo Pepi, die voor de bevrijdende 2-3 zorgde.