Geblesseerde Messi loopt prijs mis met Inter Miami: finale van bekertoernooi verloren

donderdag, 28 september 2023 om 10:58
copyright proshots 22535238
Inter Miami is er niet in geslaagd om de tweede prijs van het seizoen te veroveren in het Amerikaanse voetbal. Zonder Lionel Messi en Jordi Alba verloor de club met 2-1 van Houston Dynamo in de finale van de US Open Cup, die plaatsvond in Fort Lauderdale.
Miami, dat eerder in het seizoen de Leagues Cup had gewonnen, moest noodgedwongen zijn sterspelers Lionel Messi en Jordi Alba aan de zijlijn houden. Zowel de Argentijn als de Spanjaard kampte met blessures. Voor Messi was dit al de vierde wedstrijd in korte tijd die hij moest missen.
Dit is de tweede keer dat Houston Dynamo het Amerikaanse bekertoernooi wint. De club deed dit eerder in 2018, tijdens het eerste seizoen van de club in de Major League Soccer.
Messi werd gemist De Amerikaanse speler Griffin Dorsey en de Marokkaanse speler Amine Bassi (vanaf de strafschopstip) brachten Houston voor rust op een voorsprong van 2-0. In blessuretijd wist de Venezolaanse speler Josef Martinez nog een doelpunt te maken, waardoor de eindstand 2-1 werd.

Blessure Messi grote aderlating

Bij Miami werd vooral het gemis van Messi gevoeld. In de Leagues Cup, een apart toernooi voor Mexicaanse en Amerikaanse clubs, had de Argentijn maar liefst tien doelpunten op zijn naam staan. In de finale tegen Nashville SC eindigde de wedstrijd in een 1-1 gelijkspel, maar Miami was beter in de strafschoppenreeks.
In de reguliere competitie lijkt Miami ondanks de komst van Messi en Alba in juli geen plek te kunnen bemachtigen in de play-offs. De club uit Florida staat momenteel voorlaatste in de Eastern Conference, met nog vijf wedstrijden te gaan en een achterstand van vijf punten op de negende plaats, die recht geeft op deelname aan de wildcardronde.