Franse media zagen knotsgek duel: 'Was een wedstrijd tegen een andere ziek team'

vrijdag, 22 september 2023 om 9:14
copyright proshots 22441057
De Franse sportmedia spreken na Ajax - Olympique Marseille over 'een gekke wedstrijd' en een 'even gekke als onsamenhangende ontmoeting'. Het duel tussen beide ploegen eindigde donderdagavond in een 3-3 gelijkspel. In de Johan Cruijff ArenA kwam Ajax op een 2-0 voorsprong, waarna Marseille terugkwam tot 2-2. Uiteindelijk scoorden de twee ploegen allebei nog één keer.
L'Équipe schrijft dat Olympique Marseille Ajax 'in bedwang houdt na een gekke wedstrijd in de Europa League'. Het medium zag dat de Fransen fouten maakten in de achterhoede. 'Ondanks dat gaf OM nooit op om een ​​goed resultaat te behalen in de Johan Cruijff Arena', prijst L'Équipe Olympique Marseille. Een van de defensieve fouten was zichtbaar bij de 2-0, zo vindt het medium. 'Steven Berghuis bevond zich op onverklaarbare wijze alleen in het strafschopgebied.'
Le Figaro schrijft dat Josip Šutalo 'symbool staat voor de fouten van Ajax'. Het Franse medium weet dat Marseille 'een ander ziek team' trof. Volgens Le Figaro toonde Ajax zich donderdagavond defensief zwak. 'De achterhoede, die gemakkelijk uit positie kon worden gebracht, bood verschillende kansen voor Marseille. Zoals de grote fout van Josip Šutalo, die Aubameyang's eerste kans veroorzaakte. De Kroatische verdediger was voortdurend te laat en hij leed de gehele wedstrijd.'

'Van begin tot eind maakte Forbs veel verschil aan zijn rechterkant'

Foot Mercato geeft alle spelers een cijfer en vindt Carlos Forbs de man van de wedstrijd. De Portugees krijgt een 8 van het medium. 'Hij toonde zijn snelheid om zijn team op het goede spoor te zetten. De 19-jarige speler profiteerde van een fout van Mbemba, zette zichzelf oog in oog met Lopez en passeerde de doelman rustig', blikt Foot Mercato terug op de 1-0 van Ajax. 'Van het begin tot het eind maakte het ex-Manchester City-wonder veel verschil aan zijn rechterkant. In de tweede helft hield de Portugees hetzelfde tempo aan.'
Benjamin Tahirović wordt door het Franse medium beoordeeld met een 3. 'Hij maakte vaak de verkeerde keuzes', schrijft Foot Mercato. In de rust werd de Bosniër vervangen door Silvano Vos, die geen goede indruk maakte op het medium. Vos krijgt namelijk een 2. 'Voor zijn eerste optreden in de Europa League deed de jonge speler het nog slechter dan zijn voorganger. Hij was agressief in de duels en werd al heel vroeg in de tweede helft gewaarschuwd, voordat hij aan het einde van de wedstrijd een tweede gele kaart kreeg.'

'Een even gekke als onsamenhangende ontmoeting'

Tot slot zag RMC Sport 'een even gekke als onsamenhangende ontmoeting' in Amsterdam. 'Olympique Marseille kon elke keer de middelen vinden om terug te komen.' In de Franse Ligue 1 heeft de Ajax-opponent de beste verdediging met vier tegengoals in vijf wedstrijden. 'Olympique Marseille moest nu drie tegengoals incasseren en bewees daarmee dat de zekerheden onder Marcelino verdwenen op hetzelfde moment dat de Spaanse trainer zijn koffers pakte.'