Feyenoord scheel getikt door Benfica met hoofdrol voor Pavlidis

Sportnieuws
zondag, 28 juli 2024 om 22:34
copyright proshots 25837121
Feyenoord heeft zondagavond een forse nederlaag geleden in de oefenwedstrijd tegen Benfica. De Rotterdammers verloren op bezoek in Lissabon met maar liefst 5-0. De eerste vier doelpunten viel al in het eerste gedeelte van de eerste helft Voor de thuisploeg was Vangelis Pavlidis tweemaal trefzeker.
In het Estádio la Luz keek de nummer twee van het afgelopen seizoen al na negen minuten tegen een achterstand aan. De Argentijn Gianluca Prestianni krulde de bal fraai achter doelman Justin Bijlow. Na die treffer volgden tien dramatische minuten van de Rotterdammers.
De van AZ overgekomen Pavlidis scoorde in de dertiende minuut de 2-0 en nog geen 60 seconden later lag de 3-0 in het net. Feyenoord werd compleet overlopen door de Portugezen en incasseerden in de 18e minuut de 4-0. Aanwinst Jan-Niklas Beste schoot op fraaie wijze middels een vrije trap de vierde Portugese treffer binnen. Feyenoord had in de tweede helft het beste van het spel, maar wist niet meer terug te komen in de wedstrijd. In de 89e minuut zette Arthur Cabral de 5-0 eindstand op het bord.
Feyenoord won in de voorbereiding van FC Dordrecht (4-0), KRC Genk (3-1) en Cercle Brugge (1-0). Tegen Benfica startte coach Brian Priske met de volgende elf namen: Bijlow; Lopez, Hancko, Beelen, Kasanwirjo, Nieuwkoop; Geertruida, Zerrouki; Paixao, Gimenez, Hadj Moussa.