Feyenoord-opponent Atlético heeft het lastig maar zet goede vorm door

vrijdag, 29 september 2023 om 14:41
griezmann
Atlético Madrid beleefde gisteren een zeer moeizame avond tijdens hun confrontatie met Osasuna, maar slaagde er desondanks toch in om met een 2-0 overwinning te ontsnappen. Gedurende het grootste deel van de wedstrijd leek Osasuna de controle te hebben, maar Atlético wist haar verdedigende linie solide te houden en de drie punten veilig te stellen. Volgende week woensdag staan de Madrilenen voor een duel met Feyenoord in de tweede ronde van de Champions League.
De spanning liep hoog op aan het einde van de wedstrijd in Pamplona. Bij een 1-0 stand leek Osasuna uit een hoekschop gelijk te maken, maar de treffer werd geannuleerd na hevig protest van Osasuna-coach Jagoba Arrasate, die daarop werd weggestuurd.
In de slotfase van de wedstrijd ontvingen ook Álvaro Morata (Atlético) en Ezequiel Ávila (Osasuna) een rode kaart. Memphis Depay was afwezig vanwege een blessure.

Griezmann belangrijk

De wedstrijd kende in de eerste helft haar eerste hoogtepunt door Antoine Griezmann, die vanuit een schier onmogelijke positie de bal keihard in het doel schoot. Nadien had Atlético het lastig tegen een sterk spelend Osasuna, dat verschillende kansen creëerde maar er niet in slaagde om te scoren.
In de tweede helft leek de gelijkmaker in de lucht te hangen, maar na de afgekeurde goal verloor de thuisploeg het momentum. Kort voor het einde van de wedstrijd besliste Rodrigo Riquelme de wedstrijd met een doelpunt na een pass van Samuel Lino.
Door deze overwinning stijgt Atlético naar de vijfde plaats in La Liga. Daarnaast hebben ze ook nog eens een wedstrijd minder gespeeld dan de vier bovenste teams.