Engelse analisten onder de indruk van Gakpo: 'Robben deed het altijd via rechts'

dinsdag, 02 juli 2024 om 19:45
copyright proshots 25661171
Ruud Gullit en Alan Shearer zijn onder de indruk van de treffer van Cody Gakpo. De aanvaller van PSV zette Oranje dinsdag op voorsprong in het duel met Roemenië in de achtste finale van het EK. Daarmee zette hij zijn goede vorm uit de groepsfase voort in de knock-outfase.
'Het was echt een mooie goal van Cody Gakpo. Doordat hij de bal zo snel meeneemt, laat hij de verdediger bijna geen kans,' vertelt voormalig topspits Shearer bij de BBC. 'De keeper moet het beter doen, maar door de snelle actie en het vroeg genomen schot wordt hij geklopt. Het is echt een heel goede uithaal.'
Shearer is te spreken over het spel van het Nederlands elftal na het openingsdoelpunt. 'Nadat Roemenië was uitgeraasd, moet je de complimenten geven aan Nederland. Ze bleven bij elkaar en verdedigden goed, ondanks de druk die ze kregen.' Daar sluit Paul Robinson zich bij aan. 'Het was een interessante start van Roemenië, ze begonnen heel sterk. Ze zetten allemaal druk en veroorzaakten problemen voor Nederland,' stelt de voormalige keeper. 'Nederland groeide in de wedstrijd. Na het doelpunt zakte Roemenië terug en zagen we, qua dominantie, een van de beste prestaties van dit toernooi.'

Gullit onder de indruk van Oranje

Gullit maakte zich wel even zorgen over Oranje. 'Roemenië begon heel sterk in de eerste vijftien minuten. Ze bouwden niet op, maar speelden de lange bal. Het eerste kwartier was de bal bijna alleen maar op de helft van Nederland en ik dacht bij mezelf: oh my god... gaat dit wel goed? Maar de 1-0 veranderde de hele wedstrijd.'
Gullit prijst Gakpo. 'Het was een fantastisch doelpunt, hij doet dit altijd maar weer. Ik kan niet geloven dat je hem niet naar zijn linkervoet dwingt, maar het is ook zijn techniek. Robben deed hetzelfde vanaf rechts. Daarna domineerde Nederland. Ze moeten alleen meer scoren. Tot nu toe ben ik heel tevreden met wat Oranje laat zien.'