Dramatische nederlaag voor Antwerp FC in tweede groepsduel Champions League

woensdag, 04 oktober 2023 om 21:09
copyright proshots 22625256
Mark van Bommel heeft ook zijn tweede Champions League-wedstrijd met Antwerp verloren. De Belgische kampioen moest een 3-2 nederlaag incasseren tegen het Sjachtar Donetsk van de Nederlandse coach Patrick van Leeuwen, gespeeld in hun eigen stadion. In de laatste seconden faalde Toby Alderweireld vanaf de strafschopstip namens de thuisploeg.
Twee weken geleden verloor Antwerp hun debuutwedstrijd in de Champions League met 5-0 van FC Barcelona, gevolgd door drie doelpuntloze gelijke spelen in de competitie. Ondanks het gebrek aan doelpunten behield Van Bommel het vertrouwen in de meeste basisspelers van de laatste wedstrijd. Alleen de Nederlander Gyrano Kerk moest zijn plaats afstaan aan Michel-Ange Balikwisha. Vincent Janssen, Jurgen Ekkelenkamp en Owen Wijndal begonnen wel in de basis.
Het vertrouwen in de vaste basiself betaalde zich al na drie minuten uit. Arthur Vermeeren vond na een sterke actie Arbnor Muja, die zijn tegenstander uitspeelde en de bal in de verre hoek plaatste: 1-0. Balikwisha verdubbelde de voorsprong na een half uur met een prachtige pass achter de verdediging, wederom van Vermeeren.
Sjachtar, dat in de eerste helft al een paar keer gevaarlijk was voor het Antwerpse doel, bracht de spanning terug drie minuten na rust. Na een schot op de paal en een schietkans was het uiteindelijk Danylo Sikan die scoorde, waardoor het 2-1 werd. De bezoekers kwamen in de 71e minuut op gelijke hoogte nadat een vrije trap van Yaroslav Rakytskyi via een Belgisch been in het doel belandde. Sikan bracht Sjachtar even later op voorsprong na een fout van keeper Jean Butez, waarmee het 2-3 werd.
Alderweireld, de gevaarlijkste speler van Antwerp in de slotfase, forceerde in de laatste minuut van de blessuretijd nog een strafschop met een schot dat een arm raakte van Taras Stepanenko. De voormalige Ajacied schoot echter de strafschop zelf vanaf elf meter naast.