Doets baalt als een stekker na mislopen stunt: 'Dat was een mokerslag'

zaterdag, 16 december 2023 om 10:45
copyright proshots 23531855
Hij was zo dicht bij dé stunt van het jaar, maar Kevin Doets kon zijn voorsprong tegen regerend wereldkampioen Michael Smith niet omzetten in een overwinning. Tegenover Viaplay liet de Nederlander weten flink te balen. 'Voor mijn gevoel was ik eigenlijk zelfs de betere speler', aldus de 25-jarige Doets die een drukke eerste dag op het WK Darts 2024 beleefde.
Doets trapte het WK Darts 2024 af met een wedstrijd in de eerste ronde tegen Stowe Buntz. De Amerikaan werd vakkundig met 3-0 opzij gezet en dus volgde later op de avond het treffen in de tweede ronde met regerend wereldkampioen Michael Smith.
Het leek voor Doets een onmogelijke opgave te worden, zeker gezien het feit dat de Engelsman de eerste set in een rap tempo naar zich toe trok. Maar Doets knokte zich terug, kwam met 2-1 voor in sets en leek voor een mega stunt te gaan zorgen. 'Ik gooi een heel goede wedstrijd. Voor mijn gevoel was ik eigenlijk zelfs de betere speler', analyseert Doets zijn wedstrijd voor de camera van Viaplay.

Krankzinnige finish Smith nekt Doets

Een zenuwslopende vijfde set moest de beslissing gaan brengen. In de eerste leg van die set liet Smith zijn grote klasse zien. 'In de eerste leg van de laatste set sta ik op een dubbel en dan gooit hij plots 142 uit, dat heeft me echt genekt, dat was een mokerslag', geeft een teleurgestelde Doets aan.
Smith had vast niet verwacht zoveel moeite te hebben met de nummer 66 van de wereld en liet dat na zijn overwinning ook blijken. De oerkreet van de Engelsman gaf aan dat hij met de hakken over de sloot in het toernooi is gebleven. Doets kan ondanks de nederlaag trots zijn. 'Pffff, ik gooi hier de wedstrijd van mijn leven, maar het mocht net niet zijn.'