De Jong maakt indruk met bizarre statistiek bij winnend Barcelona

Sportnieuws
vrijdag, 05 januari 2024 om 13:02
frenkie de jong
Frenkie de Jong heeft donderdagavond met Barcelona ternauwernood kostbaar puntverlies in LaLiga weten te vermijden. De Catalanen hadden grote moeite met Las Palmas maar wisten het duel toch met 1-2 te winnen. Barcelona dankt Daley Sinkgraven in het speciaal voor het binnenhalen van de drie punten. De ex-Ajacied veroorzaakte een strafschop en moest het veld met een rode kaart verlaten.
Het leek er lange tijd op dat het duel tussen Las Palmas en Barcelona af zou stevenen op een 1-1 gelijkspel. Oud Barça-speler Munir El Haddadi bracht de thuisploeg vroeg in de eerste helft op voorsprong. Ferran Torres bracht de stand tien minuten na de rust weer in evenwicht, waarna Ilkay Gündogan in blessuretijd de winnende treffer maakte vanaf de strafschopstip.
Na de wedstrijd lichtte Barcelona De Jong uit met een zeer opmerkelijke statistiek. De Nederlandse middenvelder wist tegen Las Palmas al zijn dertien persoonlijke duels winnend af te sluiten. Hiermee behaalde hij het hoogste aantal gewonnen duels voor een Barça-speler in de laatste twintig jaar.
'Perfection', zo omschreven de Catalanen zijn indrukwekkende prestatie. De Jong was de gehele wedstrijd belangrijk voor het aanvalsspel van Barcelona en wist zich ook weer te onderscheiden als spelmaker voor de defensie.

Teleurstellend seizoen Barcelona

Tijdens een interview met de NOS gaf De Jong aan dat het seizoen zeker niet volgens plan verloopt. 'We staan niet goed in de competitie, dat is nu eenmaal zo. Maar we hebben nog een half seizoen te gaan. Je weet het natuurlijk nooit.'
'Hoewel we een getalenteerde selectie hebben, zijn we niet constant genoeg geweest. Ik weet niet precies waar het aan ligt. We hebben pech gehad met een aantal blessures in de eerste helft van het seizoen. Als je vijf basisspelers mist, wordt elke ploeg minder.'
Dankzij de overwinning van Barcelona is het gat naar concurrenten Real Madrid en Girona weer terug gebracht tot zeven punten. Voorafgaand aan de wedstrijd tegen Las Palmas had het team van Xavi slechts één overwinning behaald in de laatste vijf wedstrijden.